slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Vár állott…., most kőhalom?

2012. június 17. 15:18 - sztorma(HCJD)

törley.jpgKölcsey szavai jutottak legelőször eszembe a Törley pezsgő gyár és kastély bejárásán az idei Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat budafoki állomásán. Hogy miért, mert a valaha szebb napokat látott létesítmény parkja, és a Törley mauzóleum siralmas, felháborító állapotban van! De ne szaladjak ennyire előre, kezdem az elején!

 

A Törley kastély a mindennapokban rejtve van az avatatlan szemek előtt, mert itt működik az Országos "Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet. Nekik köszönhető, hogy nem lett teljesen az enyészeté az épület. Az egykori tánc és zenetermet gyönyörűen rendbe hozatták, most könyvtárként használják. (Maga a kastély volt orosz és magyar katonai tulajdonban, kivonulásuk után senki földje, a fosztogatók birodalma. A díszkertnek mára nyoma sem maradt.)

 

A pálmaház épületei raktárként szolgálnak, a mauzóleum ki tudja, meddig pusztul még. Borzalmas, siralmas állapotok uralkodnak az épület belsejében. (A klipet megnézve lehet szörnyülködni!) Helyreállítására gazdaságtalanságra, hasznosítatlanságra hivatkozva állítólag nem kerül sor.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr634593971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágyúuúuúúú 2012.07.09. 06:30:06

Sajnos nem egyedi a történet...de ettől lesz érezhetően MAGYAR a feeling (kicsit szöttyös,kicsit rosso állapotú,de a miénk!!!)....

sztorma(HCJD) 2012.07.09. 09:34:10

@Ágyúuúuúúú:
Attól, hogy a miénk lehetett volna vigyázni is rá! Egyszerűen nem értettem, és nem értem, hogy egy üzem területén ilyen megtörténhet. Elvileg nem lehet bemenni bármikor. Választ ahogy Ön én sem kaptam!
süti beállítások módosítása