slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Advent 2012

2012. december 17. 11:25 - sztorma(HCJD)

adventi-koszoru-1-ok.jpgÚgy november közepén kezdik ránk önteni a cukormázas szeretetet. Megjelennek az üzletekben a mikulások, a csillogó fenyődíszek. Tereinken ácsolják a bódékat. Itt-ott már a forralt bor fahéjas illata száll. Egyre több plakát és hirdetés szólít fel az adakozásra. Egyszóval közeledik a karácsony.

A forgatókönyv mindig ugyanaz évek óta. Az idén azonban homok került a fogaskerekek közé. Advent első vasárnapja előtt történt valami, ami felkorbácsolta az indulatokat. A cukormázra ráöntötték a gyalázatot. Országunk míves háza volt a ludas. Emberek ezrei mentek az utcára tiltakozni. Teli volt velünk a világ. Civilek, politikusok tiltakoztak. Megdöbbent turisták érdeklődtek „mi ez?”- kérdezték a csillagokat látva.

Még el se csitultak az indulatok, beköszöntött advent második hete. A fenyőillatos cukormázra újabb folt került. Megint onnan, ahonnan a múlt heti. Diákok, szülők ezrei tiltakoztak az „ajándék” miatt. Az utca újra megtelt. Nem ajándékokat, hanem transzparenseket vivő emberekkel. Tiltakozó rigmusok keveredtek karácsonyi dallamokkal. El-elnyomva azokat.

Már beléptünk advent harmadik hetébe. Őszintén bevallom, félek. Mit tartogat a hét. Olvasva a közösségi oldalak bejegyzéseit, ez a hét sem lesz békés. Újabb tüntetések jönnek. Repedezik a cukormáz. Egyre jobban tör felszínre alóla a nyers valóság.

Egy hét múlva karácsony. A küzdelem folytatódik. Furcsára sikeredett az idei advent, itt Magyarországon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr354969550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása