slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

A nácizmus kapujában

2014. szeptember 01. 14:51 - sztorma(HCJD)

szabtér vasárnap.jpg

Több mint tíz civil szervezet részvételével tiltakozó megmozdulásra került sor a II. világháború kitörése évfordulója előestéjén a szélsőjobbra húzó Orbáni politika ellen vasárnap délután a Szabadság téren.

Hanti Vilmos a MEASZ elnöke elmondta, hogy „Orbán egészen messziről, a demokratikus értékrendről indult egykoron, de mára politikájával a szélsőjobbhoz jutott el. Bizonyítékok vannak arra, hogy anyagilag is támogatja a kormány ezeket a törekvéseket. Erről a baljós útról támogatóival együtt, amely katasztrófához

vezetheti ismét hazánkat. Ahogy tavaly egy washingtoni konferencián elhangzott: Magyarország a nácizmus kapujában áll. Mindenki felelős, aki nem téríti le a kormányfőt erről az útról.

 Az Antifasiszták Egységbe Facebook Csoport, képviselője emlékeztette a megjelenteket, hogy már rég beléptünk a fasizmus előszobájába azzal, amikor az iskolákban megjelentek az e nézeteket valló írók és történelmi személyiségek és gárdisták vonultak az utcákon.

Kaczvinszky Barbara, a Hét Olajfa Egyesület, vezetője elmondta, hogy egy olyan országban élünk ahol „gnóm madarak épülnek, ahol a sajtó torzít”.

Bohus László figyelmeztette a jelenlévőket hogy „vegyük észre, ez az út újra oda vezet, ahova a hetvenöt évvel ezelőtti események megtörténtek.”

A beszédek után a jelenlévő majd száz ember a téren álló emlékműnek hátat fordítva elénekelte a Himnuszt, és egyperces néma csenddel emlékezett meg a II. világháború áldozataira.

Megjelent:

http://demokrata.info/14-sample-data-articles/1141-a-nacizmus-kapujaban

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr656655555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása