slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

„Kritikus tömeg”és a tiltakozás

2014. október 04. 22:35 - sztorma(HCJD)

2_2.jpg

Napra pontosan két hónappal ezelőtt jelentek meg az első hírek a National Policy Institute budapesti konferenciájáról. Az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő nézeteket valló szervezet október 3. -5. között magyar résztvevőkkel hirdette meg rendezvényét. A bejelentés után nem sokkal antifasiszta szervezetek megkezdték a tiltakozás szervezését. Szeptember táján már a demokratikus pártok, civilek is észbe kaptak. Nyílt levelet írtak a kormányfőnek. Tiltakoztak. A média is észbe kapott. Több cikk jelent meg ismertetve a szervezetet, munkásságát. Mondhatnám azt is, hogy észbe kaptak végre. Kicsit későn.

Orbán Viktor kormányfő vasárnap este utasította a belügyminisztert, hogy minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg a konferenciát. Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn betiltotta a rendezvényt, és az országos rendőrfőkapitányt is megkérte arra, hogy rendeljen el beutazási és tartózkodási tilalmat az előadókkal szemben. Ez azonban csak félig sikerült. Richard Spencer kijátszva a törvény éber őreit Budapestre érkezett, nyilatkozott is a sajtónak. Igaz előtte videó üzenetben közölte, hogy nem hátrálnak meg, és a belügyminiszter tiltása ellenére október elején megtartják a konferenciát Budapesten. A betiltás ellen a Jobbik és a TASZ is felemelte szavát annak ellenére, hogy elítélte a tervezett rendezvényt. Az eseménynek helyszínt adó Larus rendezvényközpont közleményt adott ki és elhatárolódott. Visszalépett.

Ilyen előzmények után tartotta meg a tervezett tiltakozó akcióját az eredeti helyszínen az Antifasiszta Hálózat ma délelőtt. Reggel 8-kor több a rendőr, mint a tiltakozó. 3- 4 TV társaság, pár újságíró. Kilenc óra körül megjelenik 8 -10 tüntető is. Főleg OGYM-es (Ország Gyűlése Mozgalom) kitűzővel. Tuareg vezetésével üzembe helyezik a hangosítást. Fajvédők sehol, a rendezvényközpont zárva. Zina Mihailova, mint fő szervező nyilatkozik a TV társaságoknak. A tüntetők meg csak nem akarnak érkezni. Az eső szemereg. Mindenki vár.

Nem sokkal fél tizenegy előtt Kohut Mihály bejelenti, „A célt elértük. A konferenciát itt nem tartják meg.” Gányi Miklósné a MCOBH Béke és Jogvédő Egyesület elnöke, és Bangó Attila is felszólal a megjelent 12 ember előtt a szemerkélő esőben. Mindketten elítélik az National Policy Institute szellemiségét. „Szép gesztus a miniszterelnöktől és a belügyminisztertől, hogy betiltotta ezt a konferenciát”- mondja Bangó, majd kifejezi értetlenségét amiatt, hogy alig jöttek el a tiltakozók.

Bohus László felszólalásában ismertette az előzményeket augusztustól egészen a mai napig. Hiányolta a békemenetesek fellépését. Arculcsapásnak nevezte azt a tényt, hogy a fajvédő konferenciát éppen Jom Kipur-kor rendezik meg. Párhuzamot vont a Magyar Gárda és az SA közt. Beszéde végén elmondta, „…Van egy fülesünk, hogy késő este mégis itt az eredeti helyszínen tartják meg a konferenciát. Egy emberünk regisztrált a rendezvényre, ő kapta az értesítést. - (60-130 euró befizetése mellett lehetett regisztrálni az NPI honlapja szerint)- Fél hat körül találkoznak a Délinél és onnan fog ide sétálni az eseményen részt vevő majd 200 ember”

Végezetül Zina Mihailova elmondta: „A célt elértük. Nem az eredeti helyszínen tartják meg a rendezvényt”, majd a holnapi, Terror Háza előtti tüntetésre hívta fel a figyelmet. A Konferencia egyik programja lesz a Terror Házának meglátogatása.

Tegnap kora este nagyjából 100 ember tiltakozott a Szabadság téren a mai konferencia megtartása ellen a Tolerancia csoport szervezésében adta hírül a legnagyobb közösségi portál. Itt ma a Larus rendezvényközpont előtt 12-en.

Megjelent:

http://demokrata.info/14-sample-data-articles/1178-kritikus-tomeg-es-a-tiltakozas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr836760087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása