slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Néma sikoly

2014. november 23. 22:56 - sztorma(HCJD)

2_3.jpg

Magyarországon idén közzétett reprezentatív kutatása szerint a 15 éven felüli nők 28%-a, azaz közel 1 millió 300 ezer nő válik élete során a fizikai és/vagy szexuális erőszak valamely formájának áldozatává. A 16 akciónap nyitórendezvénye a Néma Tanúk felvonulás, melynek során az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során meggyilkolt áldozatokra emlékezünk, és felvonulunk a történeteiket magukon hordozó piros sziluettekkel, a Néma Tanúkkal.

 Dr. Nagy Marianna, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar dékán helyettese nyitó beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a nyílt beszéd és a párbeszéd is szükséges a tenni akaráson kívül az ilyen erőszakos cselekmények ellen.

„Innen az egyetemről indult el a „türkiz szalag mozgalom”, ezért is ezt a helyszínt választottuk.” - utalt Tóth Györgyi, a NANE Egyesület elnöke az ismert gólyatáborban történt eseményekre. „Az utóbbi napokban több olyan oktató videó jelent meg, mely az áldozatot teszi felelőssé. Ezek ellen ugyanúgy fel kell lépni, mint a többi erőszak ellen”- emelte ki a NANE elnöke.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr926928249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása