slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Az év első embere

2015. január 07. 22:52 - sztorma(HCJD)

7_3.jpg

Rácz Péter Rikárdó született 2015. január 1.-én Makón, roma családba. Ő lett az ország első gyermeke. Alig eszmélt fel, és máris támadások kereszttüzébe került szüleivel együtt. Vádlója, Novák Előd Jobbikos parlamenti képviselő. Bűne, roma származása. Védői, magyar emberek, akik elítélik a rasszizmust, a kirekesztést. A néhány napos újszülött hál istennek, mit sem tud a körülötte zajló mocskos világról, a rasszizmusról és az érte kiállókról.

Nagyjából 100-150 ember tüntetett a Jobbik budapesti székháza előtt a rasszizmus ellen, követelve Novák Előd felelősségre vonását.

Zoltai Andrea a tüntetés egyik szervezője nyitó beszédében elmondta, hogy feljelentést tettek Novák ellen uszítás címén.

„Senkitől nem tűrjük, hogy egy ártatlan gyermeket származása miatt megbélyegezzen”- emelte ki Hell István. Majd a Jobbik, mint parlamenti párt megszüntetését követelte. „Törölni kell a parlamenti pártok listájáról, mert náci párt parlamenti jelenlétét nem tudjuk elfogadni!”

„Panasszal élünk Novák Előd parlamenti képviselő ellen, mert megszegte esküjét” – kezdte Jóka Daróczi János,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr997053857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása