slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

A XXI. század Florence Nightingale-i

2015. május 13. 16:50 - sztorma(HCJD)

a.jpg

1974 óta május 12-én, - Florence Nightingale brit ápolónő születésnapján - ünnepeljük az Ápolónők Világnapját, illetve az Ápolók Nemzetközi Napját. Ma 2015-ben a magyar ápolónők és ápolók ugyanazért a megbecsülésért küzdenek, mint annak idején Ő. A helyzet nem sokat változott. Korunk Florenceihez csatlakozva orvosok, mentősök és betegek követeltek emberibb ellátást és béremelést.

A tüntetéshez kapcsolódva délelőtt a Magyar Nők Szövetsége sajtótájékoztatót és kerekasztal beszélgetést tartott, mely egyben Balogh Zsuzsanna „A magyar egészségügy rabszolgái- amit, eddig nem mertek elmondani!” című könyvének megjelenése is apropót adott.Nagy Margit, ápoló elmondta, hogy a vidéki kórházakban dolgozók állásukat féltve nem mernek nyíltan beszélni 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr127456848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása