slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Bocsánat, hogyha kérdem….A nőknek munkában vagy a konyhában a helyük?

2015. június 27. 03:01 - sztorma(HCJD)

profil_gregor.jpg

Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Gregor Anikó, szociológus, tanársegéd, az ELTE Társadalomtudományi Karának oktatója. Pár héttel ezelőtt egy konferencián a munka és magánélet összefüggésében mutatta be a részmunkaidős foglalkoztatás előnyeit és hátrányait. Kutatásáról és tapasztalatairól kérdezi Őt a Demokrata.info.

DI: A részmunkaidő fogalmát először a „nyugati” filmekből ismerhettük meg, amikor a családanya a gyermekek kiröppenése után kezdett el újra dolgozni. Annak idején látva ezt a lehetőséget sokan irigykedtünk. Ma Magyarországon hol tartunk? Segítség a részmunkaidő, vagy csak lehetőség?

Gregor Anikó: Úgy tűnhet, hogy a nőknek a részmunkaidős foglalkoztatás a munka és a magánélet közti súrlódások csökkentését jelenthetné, hiszen nem lenne annyi teher a vállukon,............

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr547576430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása