slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Pezsgő helyett oxigén

2016. február 21. 15:08 - sztorma(HCJD)

 

pezsgo.jpgA pezsgőbontás elnapolva! Igaz, meggyőztem a fehér köpenyes gyógyítókat, de elfelejtettem megkérdezni, hogy oxigén mellé lehet-e alkoholt fogyasztani! Így aztán a hideg gyöngyöző mámor még várat magára. Kapok helyette majd egy szép karcsú 20 kg-os oxigénpalackot.

Tovább
Szólj hozzá!

(Nő)szintén miért szólnak majd a harangok?

2016. február 09. 18:31 - sztorma(HCJD)

9_1.jpg

 

A déli harangszó az 1456. július 22-ei nándorfehérvári győzelem emlékét idézi ezt tanultuk és tanulják is a gyerekek az iskolában. Nos ezt egy napra, március 8.-ra el kell felejteni! A nőnapon a nőkért, az örömért kongatják meg majd templomaink harangjait. Ezt hirdette egy civil csoportosulás sajtótájékoztatóján. Remélem a hír nem fog eljutni a Házelnökhöz, a KDNP-hez és Kovács Ákoshoz sem, mert akkor lesz ám nemulass!

Tovább
Szólj hozzá!

Mondj jobbat!

2016. február 09. 15:49 - sztorma(HCJD)

mozsar.jpg

„Mondj jobbat!- Hogyan lehet legyőzni a Fideszt és helyreállítani a demokráciát? címmel tartott konferenciát a Szabadság és Reform Intézet Alapítvány (SZRI) szombaton, Budapesten. Bokros Lajos kérdésére Szelényi Zsuzsa, az Együtt politikusa, Tóta W. Árpád újságíró, Kész Zoltán független országgyűlési képviselő és Kéri László politológus próbálták megadni az egyetlen jó választ.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: belpolitika

Bocsánat, hogyha kérdem…Elfelejtettük a „Bokros-csomagot”, vagy még kíséri Önt?

2016. február 05. 05:16 - sztorma(HCJD)

bokros_b_molnar_bela_fotoja.jpg

 

 

Nem szeretem a beállított, műtermi fotókat. Egy emberről, legyen akár politikus is, sokkal többet mondanak az elkapott pillanatok. Ilyen felszabadult, örömteli pillanatot örökített meg B.Molnár Béla fényképe, amit elkértem tőle az interjúhoz.

 

 

Tovább
2 komment

Pezsgőt még nem bontottam

2016. február 02. 19:05 - sztorma(HCJD)

tudo-.jpg

 

Az alábbi poszt csak erős idegzetűeknek ajánlott! Az elolvasása után a részvét, és rábeszélő kommentek mellőzése kéretik!

Évek hosszú kemény munkájának gyümölcse beérett! Sok kicsi folyami, tengeri méretes és méreten aluli rák, languszta, homár elfoglalta a tüdőmet, májamat és vesémet. Amúgy már vártam érkezésüket. Megjelenésük nem ért váratlanul. Anyám gyermekei közül én vagyok a legutolsó!

Tovább
Szólj hozzá!

Bocsánat, hogyha kérdem…Eltűnik a hagyományos cigányzene?

2016. január 28. 23:48 - sztorma(HCJD)

snetberger.jpg

 

Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Snétberger Ferenc, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szintó származású gitárművész, aki 2011 nyarán Felsőörsön elindította a Snétberger Zenei Tehetség Központot. A holokauszt 50. évfordulójára komponált „In Memory of my People” (Népem emlékére) című művéről, a tradicionális cigányzenéről és a roma gyermekek tehetség gondozásáról kérdezi őt a Demokrata.info.

Tovább
Szólj hozzá!

Bocsánat, hogyha kérdem…Elégedett, vagy megbánta?

2016. január 22. 23:44 - sztorma(HCJD)

sandor_maria.jpg

 

 

Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol:  Sándor Mária, a „fekete ruhás nővér”, az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításáért küzdő ápolónő. Múl év végén két jelentős közönségdíjat - Respekt-díj (Népszabadság) és „Az év embere” (RTL Klub) – kapott, amiket kollégáinak ajánlott. A tényleges nővérhiányról, a nővérképzésről, a pártokkal való kapcsolatáról és az országjárásról kérdezi őt a Demokrata.info.

Tovább
Szólj hozzá!

Álmodj királylány, avagy Magyarország nem Izland

2016. január 11. 14:50 - sztorma(HCJD)

magyarorszag.png

Március 8.-ra a Nemzetközi Nőnapra egynapos országos női sztrájkot szervez egy titkos, zárt facebook csoport. Az „ötletet” az 1975.-ben Izlandon tartott egynapos női sztrájk adta a szervezőnek.

Január első hetében a legnagyobb közösségi oldalon többször belefutottam a 24.hu oldalán november megjelent cikkbe, mely az 1975.ben Izlandon tartott egynapos női sztrájkról emlékezett meg. Kaptam több figyelemfelhívó emailt is, hogy ez nálunk is megvalósítható lenne és csatlakozzak a kezdeményezéshez. Hát…..mit mondjak? Ami elsőre eszembe jutott az nem volt éppen képernyő képes. A kíváncsiság viszont hajtott….

Tovább
Szólj hozzá!

A vasárnapi boltzártól a szingliadóig

2016. január 09. 23:48 - sztorma(HCJD)

gurmaizita_jo.jpg

„Az Orbán-kormány ugyanúgy be fogja vezetni a szingliadót, mint a vasárnapi boltbezárást. Az üzletek vasárnapi zárva tartását is a KDNP javasolta, azon is felháborodtak az emberek. Először azt az ötletet is elvetették, végül a Fidesz-KDNP kormány mégis bevezette.” – jelentette ki a szombati sajtótájékoztatóján Gurmai Zita, az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke, aki egyben az MSZP Nőtagozatának elnöke is. Munkatársunk jelen volt a sajtótájékoztatón, s megkérdezte a politikustól, hogy nőként és politikusként mi a véleménye a szingliadóról. 

Tovább
1 komment
Címkék: szingliadó MSZP

Kéne valami……

2016. január 01. 17:05 - sztorma(HCJD)

buek.jpg

Kéne valami ütőset írni így az új év elején, de nem megy. Kéne valamit megfogadni, mert ilyenkor az év végén az emberek szoktak megfogadni dolgokat, de nem megy. Kéne valamiféle értékelést vonni, az elmúlt évemről, de én nem vagyok nagy ember, hogy értékelést készítsek. Tényleg kéne valamit kezdenem magammal, de nem megy! Nagyon üresnek érzem magam a lelkem, az eszem és én is kiürültem.

Tovább
Szólj hozzá!

Fénnyel a sötétség ellen

2015. december 14. 16:52 - sztorma(HCJD)

6_3.jpg

 

 

„Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármesterének pénteki nyilatkozata nem változtatott a helyzeten, sőt inkább rontott.” „Megyünk és gyújtunk!” - jelentették ki sokan vasárnap kora délután a Dohány utcai zsinagóga előtt gyülekezők közül, akik a MAZSIHISZ felhívására indultak Székesfehérvárra, hogy a köztéri hanuka ünnepséggel is kifejezzék tiltakozásukat a tervezett Hóman Bálint-szobor felállítása ellen.

 

 

 

Tovább
Szólj hozzá!

A kegyelet és a köszönet szavai

2015. december 13. 05:47 - sztorma(HCJD)

7_5.jpg

December 10.-én a Wesley főiskola udvarán felavatták a II. Világháborúban mártírhalált halt Dietrich Bonhoeffer és Hans von Dohnanyi emlékszobrát. A megemlékezés után Iványi Gábor egy különleges gálaesttel köszönte meg az önkéntesek és segítők munkáját, melyet a menekültek ellátása kapcsán végeztek.

Tovább
Szólj hozzá!

Átadták a Kézdy György-díjakat

2015. december 09. 04:08 - sztorma(HCJD)

dijatado.JPG

 

Földvári Csilla, Radnainé dr. Fogarai Katalin és a ZSIT egylet kapta idén az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díjait

 

December 8.-án délelőtt a Vígszínházban került sor idén második alkalommal a Kézdy Györgyről elnevezett díj átadására, melyeken jelen volt Kézdy György özvegye és unokája is.

 

 

 

 

Tovább
Szólj hozzá!

Kérsz teát?

2015. december 08. 16:11 - sztorma(HCJD)

nane_tea.jpg

A teában és a sexben csak annyi a közös, hogy mindkettőre szükségünk van, és szeretjük „őket”. Ha nem akar a társaságában lévő teázni, azt megértjük, nem erőltetjük. Tudomásul vesszük. Azt, azonban már valahogy nincs ínyünkre tudomásul venni, hogy társunk most éppen nem kívánja a sexet. Ugye milyen furcsa?

Tovább
Szólj hozzá!

Bocsánat, hogyha kérdem…az orvos pályát módosított?

2015. december 07. 02:55 - sztorma(HCJD)

pusztaierzsebet.jpg

 

 

Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Dr. Pusztai Erzsébet, egészség és életmód coach, a MoMa alelnöke. Az Antall és az első Orbán kormány kabinetjében államtitkári feladatot töltött be a Népjóléti Minisztériumban és az Egészségügyi Minisztériumban. Az egészségügy mai helyzetéről, a szuperkórház szükségességéről és a MOMA-ról kérdezi őt a Demokrata.info.

Tovább
Szólj hozzá!

Miskolcnak van…………

2015. november 27. 02:20 - sztorma(HCJD)

7_4.jpg

A múlt héten Miskolcon jártam. Megtapasztaltam, hogyan utazhat ingyen egy 65 év feletti nyugdíjas ma. Hát, azért nem teljesen ingyen van az utazás. Ha nem akar az ember többször átszállni és nagyjából 4 órát zötykölődni az „oroszlán szagú”, piszkos, zajos vonaton, akkor a zsebébe nyúlhat. A sebes vonatra pótjegy kell. Azzal nagyjából 2,5 óra alatt ott van. Az IC kicsit többe kerül, de a menetidő ugyan annyi. Skót vagyok, jó volt nekem a sebes is.

Tovább
Szólj hozzá!

Bocsánat, hogyha kérdem….Miért?

2015. november 13. 04:24 - sztorma(HCJD)

toth_kata.jpg

 

 

Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Tóth Kata, aki kéthetente 600 adag melegételt főz és oszt ki a budapesti hajléktalanoknak, rászorulóknak a II. János Pál pápa téren. Egyik szervezője volt az I. Országos Hajléktalanok Főzőversenyének. Az ételosztásról, a főzőversenyről és további terveiről kérdezi őt a Demokrata.info.

 

 

Tovább
Szólj hozzá!

Éhezők Viadala

2015. november 01. 23:12 - sztorma(HCJD)

11.jpg

Nem csak a zsűri volt nehéz helyzetben, hanem a tudósító is. Neki van szíve, esze, hasa. Vitte is magával „mindet”, de tudta, hogy munkáját egyik sem vezérelheti. Tárgyilagosnak kell maradnia. A leadott anyag nem lejthet semerre.

Ami az elkészült ételeket illetve viszonylag könnyű dolgom volt. Nem szeretem a pörköltet. A csapatokkal folytatott beszélgetések azonban már kissé megnehezítették a dolgomat. A második körre lett „kedvencem”. A „Miskolcnak Hangja Van” szégyen ide, szégyen oda elvarázsolt. Nagyszerű, nehéz munkát végeznek, és nagyon finom juhtúrós sztrapacskát is főztek. Nemsokára bemutatom majd Önöknek Csikós Mariann és Tyetyák Zoltán csapatát.

Tovább
Szólj hozzá!

Európa megtelik honvággyal

2015. október 30. 23:53 - sztorma(HCJD)

a38.jpg

Amikor a bevándorlási hullámról, a menekültekről beszélünk, soha senkinek nem jutott eszébe az, amit Dragomán György írónak egy mondatban sikerült röviden tömören megfogalmaznia a „Tükör” című írásában: „…Európa lassan megtelik honvággyal…”. Dragomán műve szolgált vitaindítónak a Republikon Intézet „A bevándorlás hatása az Európai Unióra” konferenciájának. Dragomán nem csak a honvágyról beszélt, hanem arról a szabadságról is, amit Európa jelent neki, nekünk és az oda érkezőknek, és arról a tükörről, amit ők tartanak elénk.

Tovább
Szólj hozzá!

„A populizmus olyan mintha pudingot akarnánk a falra szögezni”.

2015. október 25. 16:02 - sztorma(HCJD)

populism.jpg

Egy olyan fogalomról - a populizmus – rendezett előadást a Friedrich Ebert Stiftung és a Policy Solutions, melyet a meghívott szakértők, elemzők sem tudtak egybehangzóan megfogalmazni. „A populizmus az új korszellem?” című konferencia célja az volt, hogy mélyrehatóan vizsgálja és bemutassa az erősödő populizmus okait, és hatását a mainstream politikára Magyarországon és Európában.

Tovább
Szólj hozzá!