slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Sound as Space

2015. május 06. 15:22 - sztorma(HCJD)

1_14.jpg

Érdekes, különleges és formabontó kiállítás köré szervezte legújabb sétáját a Hosszúlépés. Nem a látvány volt sok esetben a „Sound as Space nem látod? Séta a fülnek” címet viselő program főszereplője, hanem a hang, ami néha zenébe is átment. A most zajló Off Bienale öt jeles, hangművésze segítségével mi, a látogatók is alakíthattuk a kiállítást ízlésünk, bátorságunk szerint.  

Az idősebbek emlékében még él a rádióadás zavarás fogalma. A Hollandiában élő Gaat András be is mutatja azoknak, akiknek ez ismeretlen. Sötét szoba, két azonos frekvencián sugárzó – magyar és holland nyelvű – rádió segítségével idézi fel a Rákóczi téri és a holland prostitúciós helyzetet. Melyik nyelvű hangkép nyer? Melyik nyomja el a másikat? Ez tőlünk is függ, nem csak a légköri viszonyoktól. Mozgásunk, a látogatók száma alakítja azt, hogy mikor, melyik adás az erősebb. Vizualitás kizárva. Vájt fülűek előnyben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr467435002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása