slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

A sas leszállt

2014. július 20. 15:59 - sztorma(HCJD)

sas.jpg

Az éjszaka leple alatt vijjogás nélkül megérkezett a Szabadság tér új lakója. A lábgyűrű szerint az 1944-es számot viselő sas áldozatával, a fényes országalmát tartó Gábriel arkangyallal együtt elfoglalta helyét a már álló oszlopokon.

A hírt kora reggel repítette szét a közösség oldal üzenő fala viharos sebességgel. Eddig úgy tudtam, hogy a sas nem éjjeli ragadozó. A mai naptól át kell értékelnem az eddig tanultakat. Most már éjjeli lett. Nem csak ő, hanem a megrendelő, az építtető is. Szeretik a sötétség jótékony takaróját. Minden lényeges dolog éjjel, kora hajnalban történt a téren. Ekkor a tiltakozók még békésen alusszák álmukat. Kicsi hiba van azért az okfejtésben. Valaki mindig jár arra. Értesít. Szervez. Ma is így történt.

Kilenc óra előtt már páran gyülekeztek a helyszínen. Nem a téren. Azt szorgos munkások háromszoros kordonnal, fekete takarással több száz méteres körben lezárták. Egy lélek se jutott át rajta. Az ott dolgozó munkások is csak igazolvánnyal mehettek ki és be. A sajtó is tiltólistás, akárcsak Jovánovics György Kossuth díjas szobrász. Hiába érvel, hogy a tanítványa alkotását helyezték el, és szeretne az alkotóval beszélni, megnézni az emlékművet. Nem tehette. Szabad utat csak a Hazatérés templomához biztosítottak. A mise, az mise. Nem maradhat el holmi sas miatt.

Délelőtt tízre szép kis tömeg gyűlt össze az Október 6. utca sarkán. Ideértek a televíziós stábok és a rádiós újságírók is. Megkezdődtek a nyilatkozások a lezárásnál. Majd megnyílt a az első kordon sor. A tér fogadta látogatóit. A fehér ponyva eltűnt. Az emlékmű teljes pompáját csak a dupla kordon rontotta. A tiltakozók egészen közel mehettek a műhöz. Útjukat csak a vas és a rendőrsorfal állta. Azonban ez se akadályozta meg, hogy a sast megetessék. A madár és Gábriel kapott tojást és papírrepülőt bőven. Így üdvözölték a tér új lakóit a tüntetők.

Kamerák forogtak, fényképező gépek kattogtak. Megörökítettek mindent. Azt is, hogy többen a szervezők rázták a kordont. Szólt a kórus „avatni akarunk!” Majd jött a szokásos élőlánc. Közben a térre érkező politikusok és a szervezők nyilatkoztak a sajtó képviselőinek.

Az avatás egyenlő még késik. Talán azt is majd az éj jótékony leple alatt, valamelyik nap hajnalán teszik meg? Mert ugye minden lényeges dolog mostanában akkor történik.

Megjelent:

http://demokrata.info/14-sample-data-articles/1080-a-sas-leszallt

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr156527119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jehudin 2014.07.20. 16:42:21

A sas tényleg éjjeli madár.? Vagy csak Ő is mutyizik.

sztorma(HCJD) 2014.07.20. 17:20:31

Hát ez az! Amúgy városba sem él. Eltévedt. Az is lehet, hogy mutyit is kap enni a továbbiakban.

Éhes_ló 2014.07.20. 18:10:36

Szerintem iskolát teremtetek az emlékművek kezelésével kapcsolatban.
Ebben már dániel barátotok, meg a bíróhaverja is nagyot alkotott, de lesz még ajvék, amikor a kedvenceiteket "etetjük" hozzátok hasonlóan.
Az külön szerencse, hogy a "rendőrök" szájtátva tűrik ezt a tömeges és sorozatos garázdaságot.

Szóval köszi.
Tanulunk tőletek és találunk elég olyan jelképet, amit "megetethetünk", mint ti tettétek.
süti beállítások módosítása