slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Kormánybőrbe bújtatott civilség Újbudán

2014. szeptember 28. 09:32 - sztorma(HCJD)

104_4786.jpg

Újbudán nagy hagyományai vannak a kormányt támogató ál civil szerveződéseknek. Őket nem vegzálja senki. Végzik áldásos, embereket megalázó tevékenységüket a szórakoztatás, a segítségnyújtás, az adakozás takarója alá bújva.

Tegnap is ez történt. Az Összefogás Újbudáért Egyesület „Kelenföldi Szomszédoló és gesztenye fesztivált” rendezett a Bartók Béla úti remiz előtt. Kulturális programokat, vetélkedőket, tombolát hirdetett, egy finom ebéd kíséretében.

Dél körül kilátogattam a helyszínre. Nagyjából 200 ember szédelgett a rendezvény helyszínén. Zömmel nyugdíjasok, elvétve családok kisgyerekkel. Sátorban készül a zsíros kenyér hagymával. Fogy is rendesen így ebéd előtt. A műsorközlőt nem zavartatja a részvétlenség a színpad előtt. Teszi a dolgát. Fél óra alatt legalább hatszor köszönetet mond a polgármesternek és Nagyné Antal Anikó képviselőasszonynak, akik nélkül nem jött volna létre a rendezvény. Kitér az ebédre is. A sátorban kell regisztrálni névvel, címmel az ebédjegyért meg az innivalóért. Lehet választani sör vagy ásványvíz. Állnak is sorba jó páran. Azt, hogy kinek kell „köszönni” az ingyen kaját, a jegyeken is, szép nagy betűkkel fel is tüntetik. A kis gesztenye embléma alatt ott a képviselő asszony neve. Ügyes!

De nézzük is mi az a finom ebéd! Gulyásleves, két szelet kenyérrel. A leves olyan kétharmados. 2/3 forró, csípős, pirosarannyal megszínezett forró víz, 1/3-ot alig kitevő körömnyi hús darab és krumpli, elvétve 1-1 répa karikával. Ehetetlen! Több idősebb hölgy meg is jegyzi „ha én otthon ilyen gulyást adnék az uramnak, akkor….” Nem folytatom. Úgyis kitalálják a befejezést. 1000 adag készült belőle mondta az osztást végző úriember. Segítőjét időnként bíztatja, hogy az étterem szórólapját is adja oda a sorban állóknak. Szerencséjükre nekem nem adtak belőle! Képes lettem volna leírni, hogy mely műinzétményben készítették ezt a „gasztronómiai csodát”! Voltam pár ételosztáson szerte Budapesten, de ilyet sehol nem mertek embernek odaadni. Igaz ott nem kellett regisztrálni névvel, címmel.

Mi volt még? Volt ugráló vár, ingyen sör reklám, ami gyermekjátékba öltözött. Volt még 2 alibi kondér, gyanúsan tiszta, tűz nélkül. Nem benne főzték az ebédet, de jól mutatott a sarokban. Hirdette magát a „Családbarát Akadémia”, melynek első adására még 10-en sem voltak kíváncsiak. Hajrá! Lehet, hogy a következőre is összejön ennyi hallgató.

Tisztelt Polgármester úr és képviselő asszony miért kellett így megalázni a programjukra kilátogatókat? Név, cím nélkül nem lehetett volna adni? Csak úgy emberségből? Tudom kampány van! Kívánom Önöknek, hogy az elkövetkező időszakban ennél az ebédnél jobb ne kerüljön az asztalukra!

Képgaléria a rendezvényről: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.813845551970601.1073741878.350513934970434&type=1

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr146738149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.28. 14:52:00

"Volt ugráló vár,"

Nem mindennapi látvány lehetett.

Netuddki. 2014.09.28. 15:19:47

"Fél óra alatt legalább hatszor köszönetet mond a polgármesternek és Nagyné Antal Anikó képviselőasszonynak, akik nélkül nem jött volna létre a rendezvény."

Mér'? Ők fizették személyesen a hajcihőt? Vagy közpénzből ment? Mert ha utóbbi akkor sikkasztás.

conchita wurst 2014.09.28. 15:30:22

Jól megalázták a népet megint mint a rezsicsökkentéskor!

Még pár alázás és kiesik a baloldal a parlamentből..:)

anyadmajma 2014.09.28. 16:20:58

És? ezt akarta nép, ez kell nekik. erre szavaztak.

@conchita wurst: Te agyhalott fasz, a baloldal azért esik ki a parlamentből, mert a világ legbalfaszabb bandája. Nem azért, mert a bolsevik haverjaid szétlopják az országot.
süti beállítások módosítása