slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Toronyóra, aranylánc – ballagás?!

2013. június 03. 15:30 - sztorma(HCJD)

ballagás.jpg

Miért kerül „alsóhangon” is majd ötven ezer forintba egy nyolcadikos diák ballagása? Ön meg tudja mondani?  Nem, ez nem egyéni költségvetés, egyéni flanc és kivagyiság. Ez egy általános iskola, hagyományokon alapuló „előírása”. Apelláta nincs! Ha nem tetszik, a gyerkőc nem vesz részt a ballagáson.

De nézzük részletesen. Higgyék el, tényleg szolidan számolva ennyibe kerül unokám búcsúja az iskolától.

Kell ugyebár cipő és ruha a keringőhöz, másik cipő és ruha a ballagásra. A tabló, a meghívók, a bankett, a fodrász, a virág, ajándék a pedagógusoknak. Na ugye! Hipp-hopp repkednek az ezresek, tízezresek. Ezek a „kötelező” költségek.  

A ballagás, késő délután, 18-kor kezdődik. A nagy eseményre meghívott rokonokat, illik megvendégelni. Ez már ugye szabadon választott költség. A két órás „megható” ünnepség után azért nem lehet szélnek ereszteni a vendégeket. Sok esetben ugyanis ilyenkor jön össze a nagycsalád a szokásos ünnepeken kívül. Ha csak 1-1 kávé, üdítő, ropogtatni való kerül az asztalra……. Mert, hát ugye illik! Ha belátó a rokonság, elég ennyi. Örülnek annak, hogy együtt vannak.

Számoltak? Ugye, Önök szerint is túl vagyunk már az ötvenen!

Nem, nem elit iskolába jár a gyerek! Nem alapítványi, hanem „állami” iskola ez. Vannak itt „szegényebb” családok is. Igaz, nem ők diktálják a módit. Ők kénytelenek a többséghez, és az iskola vezetéséhez alkalmazkodni. Miért? Miért nem lép fel a fenntartó az észtelen pazarló flanc ellen?  Nem tűnik fel az önkormányzatnak, hogy esetleg többen kérnek segélyt a ballagás közeledtével?

 

Nem értem! Ez csak egy általános iskolai ballagás. Mi lesz később, a középiskolában és utána?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr995342021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása