slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Embersétáltatók

2013. június 30. 07:58 - sztorma(HCJD)

Az embersétáltatók köztünk élnek. A megszerzett tudásukat, kíváncsiságukat nekünk, városlakóknak adják. Segítenek más szemmel nézni környezetünket. Megismertetik velünk a város rejtett kincseit. Nem! Nem idegenvezetők! Urbanisták, építészek, történészek, szociológusok, irodalmárok, hogy csak néhány civil „foglalkozást” említsek. Egy azonban közös bennük, tudnak „emberül”. Rávesznek minket, hogy velük sétáljunk. Velem is ők szerettették meg az építészetet, a várost.

A hét végén két napos konferenciát tartottak. Ez nem csak a szakmának szólt. Nem üres szócséplés volt. Inkább olyan párbeszéd a városlakók és köztük. Mindenki elmondhatta jó és rossz tapasztalatait, élményeit.

Gondolta volna, hogy egy-egy tematikus városi séta segít a politikai múlt feldolgozásában? A zsidónegyed bebarangolása során rendkívüli történelemórán vesz részt? Vagy azt, hogy az okos telefon egyik alkalmazása segítségével megismerhetjük Ottlik Géza Budapestjét.

Izgalmas vita alakult ki egy-egy témában. Szóba kerültek természetesen az anyagiak is. Mert ezek a séták nem minden esetben ingyenesek. Vannak ilyenek is, de különféle kedvezményes sétát is talál az érdeklődő.

A konferencia második napján mindezekből ízelítőt is kaptak a résztvevők a gyakorlatban is.

Az embersétáltatókat keresse a közösségi oldalakon, és szeresse is őket. Megérdemlik!

A konferencián résztvevőknek (BUPAP, Hosszúlépés. Járunk?, Beyond Budapest, UCCU alapítvány, stb) sok sikert és sétálni vágyó városlakót kívánok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr875384118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása