slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Hogy is van ez? Újbudai bosszankodó

2013. december 05. 18:44 - sztorma(HCJD)

korter_.jpgIlyenkor advent időszakán elönt mindent a jótékonysági felhívások cunamija. Újbuda sem maradhat ki ebből. A napokban megjelent kerületi újság is egy ilyen adományozásra felhívó közleményt jelentetett meg.

Ide másolom, mert nem fog hinni a szemének:

            „Mikulásgyár az Allee melletti sétányon

A Gyermekekért XI. Közhasznú Alapítvány 2013. december 9–14. között naponta 10–18 óráig, szombaton 9–13 óráig ismét megrendezi karitatív gyűjtőakcióját kerületünk rászoruló, szegény sorsú gyermekei javára.

Amit várnak: játék, könyv, iskolaszerek, sportfelszerelések, számítástechnikai eszközök, ruhanemű (gyermek, felnőtt) (a felnőtt ruhaneműt egy kerületi intézményünk dolgozóinak adományozzuk)

 Hogy is van ez, tessék mondani?

A Gyermekekért XI. Közhasznú Alapítvány miért tőlünk, újbudaiaktól szedi össze intézménye dolgozóinak a ruhát? Nem kapnak netán fizetést? Nincs pénzük ruhára? A többi felsorolt tárgy biztos a rászorulókhoz jut?  A jó szándékú adományozókban joggal merülhetnek fel ezek a kérdések.  

Aki még emlékszik a régi gomba első molinóira – akkor a felújítási pályázat győzteseinek, helyezettjeinek alkotásai voltak láthatóak – igencsak elcsodálkozik, ha mostanában arra jár. Kerületünk vezetője és a sportért felelős államtitkár többször életnagyságú portréját nézegetheti.

Hogy is van ez, tessék mondani?

 Uniós támogatásból szépült meg a gomba. Uniós vagy közpénzből hirdeti magát a két prominens úr? Szükségünk van nekünk erre? A választás jó fél év múlva. Óriás plakát már most? Mi lesz jövőre? Még nagyobb, még több?

A szemétszállítás költségét az önkormányzati bérlakások lakbérébe építette be az önkormányzat. Nem elég, hogy beépítette, de jól meg is emelte múlt évben a lakbért. A rizsacsökkentés (bocsánat, rezsi nem rizsa) után nem lett olcsóbb a lakbér.

Hogy is van ez, tessék mondani?

Önkormányzati lakások bérlőire nem vonatkozik a szemétszállítási díj csökkenése? Nekik nem kell feltüntetni, hogy mennyit spórol a bérlő? Tudom ez pár forint! De akkor is!

November 6-án a kerületi újságban megjelent egy cikk „Kedvező ÁSZ-jelentés a kerületről” címmel.   

„A vagyongazdálkodás szabályszerűségének ellenőrzését folytatta le az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavaly Újbuda Önkormányzatánál…. A közzétételi kötelezettség teljesítésével kapcsolatban. Farkasné Kéri Katalin képviselő hozzászólásában arról beszélt, hogy az ÁSZ- jelentés rácáfol a jelenlegi városvezetés gyakori kritikájára, mely szerint az előző, baloldali vezetés felelőtlenül bánt a közpénzekkel. Szerinte, mivel az anyag 60 hónapot ölel fel, az abban megfogalmazott dicséret háromnegyede Molnár Gyulát illeti, és csak egynegyede jár Hoffmann Tamásnak. Farkasné szavaira Kupper András alpolgármester reagált, aki emlékeztette a szocialista képviselőt, hogy Molnár Gyulával szemben épp nemrég vetődött fel a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújának lehetősége, de szóba hozta az MSZP volt frakcióvezetője, a Vagyongazdálkodási Bizottság egykori elnöke, Wieszt János személyét is.”

Hogy is van ez, tessék mondani?

Az ÁSZ netán részrehajló és baloldali? A 60 hónap nem is 60 hónap? Az alpolgármester úr netán bíró is egyben, aki majd ítélkezni fog a fellebbezés után? Az ÁSZ dicsérete nem is dicséret? Akkor viszont az egyharmad nem jár a jelenlegi polgármesternek sem!

Végezetül egy kis humor az Újbuda weblajáról:

 „Lezárult a III. Újbudai Szépíró Verseny. Az eredményhirdetésre november 26-án a Szent Imre Gimnázium Dísztermében került sor. Egy karácsonyi vereset kellett ceruzával, a nagyobbaknak pedig tollal, gyöngybetűkkel lemásolni.”

Hogy is van ez, tessék mondani?

             Karácsonyi veres. Ez mi? Van szőke is? Hogyan lehet ezt lemásolni?

Szólj hozzá!
Címkék: Újbuda

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr345677571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása