slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

„Többen vannak, mint a békemeneten”

2014. október 27. 09:14 - sztorma(HCJD)

net tünt.jpg

Tüntetéseké volt a főszerep október utolsó vasárnapján, Budapesten. Kora délután futballszurkolók tüntettek a Kossuth téren. Este hat órára a hirdette meg tiltakozását a „Százezren az internetadó ellen” elnevezésű közösségi oldal a József Nádor térre. Kora délután aggódó bejegyzések sora figyelmeztette a résztvevőket, hogy egybeérhet a két demonstráció. Többen provokációt sejtettek e mögött.

Öt óra előtt a Deák téren kisebb, fekete ruhás, övükön gázmaszkkal „felfegyverkezett” fiatalokból álló csoport álldogált az itt gyülekező békés tüntetői csoport mellett. Csendesen méregették egymást. Nem vegyültek. Ők magabiztosak voltak. Aggodalom itt-ott csak a másik csoport tagjain látszott. Nem sokkal öt után mind a két csoport elindult a József Nádor térre csatlakozva a már itt megjelentekhez.

A Nemzetgazdasági Minisztérium bejáratát is rendőrsorfal védi. Egyre többen érkeznek különféle zászlókkal, transzparensekkel. Itt-ott elhangzik a „szebb jövőt!” köszöntés is. Az egyik szervező meg is jegyzi, hogy „nem csak a szélsőjobb, hanem a szélső bal is megjelent szép számban.” Mindenki nyugodtan hallgatja a hangszóróból sugárzott zenét. Majd Nyitrai Zsolt, a Fidesz információs és telekommunikációs munkacsoportjának vezetőjének hangja tölti be a teret. „Magyarországon érdemi kormányzás nem történik, egymással harcolnak a kormánypártok. Egy ilyen törvény nem szolgálja a választók érdekeit." – mondja füttykoncert és fújjolás közepette. Eltelik egy kis idő, míg rájönnek, ez egy 2008-as felvétel bejátszása. (Később természetesen a hosszabb változat is lejátszásra kerül ugyanilyen „kísérőzenével.”)

A színpadra lépve Gulyás Balázs – a megmozdulás szervezője – megkéri a tömeget, hogy mindenki tegye el a pártzászlókat, pártjelvényeket és senki, se takarja el az arcát. Beszédében kiemeli, hogy a kormány az internetadóval a saját szavazóit is átveri. „Viktor, ma csak az órát állítottuk vissza, nem az évszázadot. Nem kérünk a digitális középkorból. Orbán Viktor digitális analfabéta, távozásával pedig biztosan megszűnne az internetadó." –folytatja Gulyás. Beszédét többször megszakítja a tömeg skandálása: „Nem hagyjuk! Mondjon le! Orbán takarodj!”

Az új adó tervének visszavonására 48 órás haladékot adtak a kormánynak: ha ez nem teljesül, október 28-ára, keddre újabb demonstrációt hirdetnek meg - ugyancsak a József Nádor térre.

Gulyás Balázs beszéde után a 10-15 ezres tömeg elindul végig a lezárt Andrássy úton a Fidesz Lendvay utcai székháza felé, ahova a magukkal hozott számítógépeket és alkatrészeket akarják letenni.  

Az Oktogonnál kisebb érdeklődőkből álló csoport fogadja a tiltakozó menetet. Többen megmosolyogják az úttesten kutya módjára „sétáltatott” egereket. Önkéntes tolmácsok világosítják fel az arra járó külföldi érdeklődőket, majd ők is csatlakoznak a tiltakozókhoz. A lassan sétáló tömegnek több mint húsz perc kellett ahhoz, hogy áthaladjon a kereszteződésen. Valaki meg is jegyzi, hogy többen vannak, mint a békemeneten.

Megjelent a

http://demokrata.info/14-sample-data-articles/1198-tobben-vannak-mint-a-bekemeneten

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr726836391

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2006 és 2014 2014.10.27. 10:00:40

Na, letudtuk ezt is. Végre meglett a ballibek saját székházrombolási ügye, mely miatt immár 8 éve irigykednek a Fideszre. A recept profi volt, a ballib agytröszt – követve a 2006-os példát – szélsőjobbos futballhuligánokat szerződtetett. Megvolt a pá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása