slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Bocsánat, hogyha kérdem…Eltűnik a hagyományos cigányzene?

2016. január 28. 23:48 - sztorma(HCJD)

snetberger.jpg

 

Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Snétberger Ferenc, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas szintó származású gitárművész, aki 2011 nyarán Felsőörsön elindította a Snétberger Zenei Tehetség Központot. A holokauszt 50. évfordulójára komponált „In Memory of my People” (Népem emlékére) című művéről, a tradicionális cigányzenéről és a roma gyermekek tehetség gondozásáról kérdezi őt a Demokrata.info.

Demokrata.info:  A Snétberger Zenei Tehetség Központ létrehozásához a Norvég Alaptól és a magyar államtól is kapott támogatást. Az elmúl évben többször kongattak vészharangot az iskola működésével kapcsolatban. Hogyan hatottak a diákokra ezek a hírek?

Snétberger Ferenc: A központ létrehozását támogatta a Norvég Finanszírozási Mechanizmus és a magyar állam, a program költségeinek előteremetése a mi feladatunk. Kezdetben az OSI, EU-s és svájci források, később az EMMI támogatása segítette-segíti működésünket............

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr448327986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása