slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

A tűzzel festett szoborkép mestere

2015. február 17. 11:33 - sztorma(HCJD)

madarassy.jpg

Madarassy István szobrászművész, a kortárs ötvös és szobrászművészet terén végzett kiemelkedő tevékenységéért, valamint a szakrális művészetben kifejtett alkotómunkájának elismeréseként 2014. novemberében lett kerületünk díszpolgára. Művészetében egyesül a festészet, szobrászat, zene, irodalom, színházművészet.

- Díszletterveket készített, restaurátorként is dolgozott. Ötvös szakon tanult, szobrászként is számon tartják, munkásságát elismerik. A színház világa és a restaurálás nem csábította el?

- Már a főiskolán is a szobrászat, a nagyplasztika érdekelt, édesapámtól nagyszobrok készítését, valamint az éremművészetet tanultam. De én elsősorban lemez-, és nem mintázott szobrokat készítek. Az érettségi megszerzése után restaurátorként dolgoztam a Magyar Nemzeti Múzeumban. Édesapámmal ..........olvassa  tovább az interjút

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr367182669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása