slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

A nagy rácsodálkozás

2015. június 03. 19:08 - sztorma(HCJD)

konyv.jpg

Flavius, Spinoza, Korányi, Vámbéry, Freud, Bánki Donát, Modigliani, Szerb Antal, Ilf és még sorolhatnám, ugye ismerősen csengenek e nevek. Tanulmányaink során megismerhettük életútjukat kis hiányossággal. Tanáraink - nekünk a ma 60-as éveinket taposóknak - szégyenlősségből elfelejtették közölni, hogy mindannyian zsidók. Ennyi év távlatából változott valami, hogy tudjuk származásukat? Többet nem csodáljuk meg Modigliani képeit, nem olvassuk Szerb Antal, Molnár Ferenc regényeit? Ha úgy érzi, butaságokat kérdezek, engedje meg, hogy Szunyogh Szabolcs legújabb, „Jákób csillaga” című könyvét ajánljam Önnek.

 Egyszerűen csak „kulturális bedekkernek” nevezte a most megjelent kötetet bemutatásakor Gyekiczki András. Megállapításával teljes mértékben egyet kell értenem. A zsidó kultúra és vallási élet bemutatása mellett megismerhetjük a még fellelhető műemlékeket, bepillantást nyerhetünk az izraeli életbe. Olvashatunk rövid ismertetést a zsidó származású történelmi személyiségekről......

Szólj hozzá!
Címkék: Könyvbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr837515716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása