slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Juszt is Erzsébet!

2012. július 10. 16:07 - sztorma(HCJD)

erzsebet_utalvany_2.jpgHiába emeltek szót politikusok, szociológusok és az érintett családok, megint „hülyére vették” a családok ezreit. Elnézést nem tudom ezt szalonképesen leírni, csak így! Mert kormányunk annak néz minket.

 Tegnap döntött a parlament. 

Ezentúl „Erzsébetben” kapják az érintettek a rendszeres szociális segély egy részét,  vagy akár a teljes összegét a rendszeres gyermekvédelmi támogatást. A települések jegyzőire és önkormányzataira hárul a helyi rendelet megalkotása és végrehajtása.

Kinek lesz ez jó? Az utalványt elfogadóknak biztosan! Forgalmuk megemelkedik, hozzák a vállalati tervet. Kevesebb lesz a veszteségük.

Az érintettek meg szívhatják a fogukat. Miből fizetik ki a villany, gáz és egyéb számláikat? Az óvodába, bölcsödébe és iskolába járványszerűen elhatalmasodó csoport pénzeket? Megnézném annak a patikusnak az elkerekedett szemét, amikor a gyermeke gyógyszerét Erzsébettel szeretné kifizetni egy-egy szülő!

Miért írom ezeket, a példákat? Azért, mert a gyermeket nevelő szülőknél sok esetben ezeknek, a költségeknek egy részébe is beszállt a segély és a gyermekvédelmi támogatás. Másként nem tudták a családi szűkös költségvetést fenntartani.

Mondják, hogy az új utalványokon ruhát, cipőt, tanszert is lehet majd venni. Jó! Hiszem, ha látom!

Nagyvárosokban talán könnyebb lesz fizetni vele, de ott ahol a legjobb esetben is csak 1-2 bolt fogadja el, mi lesz. Elkótyavetyélik, megveszik drágábban azt, amit lehet, mert nincs pénz arra, hogy messzebbre utazzanak, ahol több a lehetőség. Nem pazarlás lesz ez? De az, méghozzá a rászorulók megsegítésére szánt összegek eltékozlása.

Tisztelt honatyák és honanyák hogy gondolták ezt? Tudom, Önöket nem érinti a döntésük! Eszmefuttatásomat meg pláne nem fogják olvasni! Mondhatnám azt is, hogy kutyaugatás nem hallatszik az égig! Mért kell megszégyeníteni azokat a családokat, akik így is szégyellik magukat! Szégyellik bizony sokan, mert nem tudják megadni gyermekeiknek azt, amit szeretnének, amikor arról ábrándoztak, hogy gyermekeiknek majd jobb lesz! Hát nem lesz jobb!

Van egy sejtésem is. Nemsokára olyan hirdetések fognak „megjelenni”, hogy Erzsébet utalványt veszek! Nem vagyok cinikus, csak ezen a földön élek! Egyedül neveltem fel három gyermeket anno. Vannak tapasztalataim, tudom mit jelent a gyermeknevelés és az élet!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr244642793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonesstorm 2012.07.11. 13:47:15

Aki nem tudja eltartani a gyerekét az ne vállaljon,aki menet közben szorul meg az küzdjön erősebben ,oldja meg. Szülő az a dolga.

sztorma(HCJD) 2012.07.11. 14:08:08

@bonesstorm:
Tisztelt bonesstorm!

Rendben van, hogy a szülő gondja! Örülök, hogy Önnek nincsenek ilyen gondjai. Ön jelen esetben a gond nélkül élők kisebbségéhez tartozik. Gratulálok ehhez!

Georgina Bojana 2013.07.06. 13:35:21

Mintha dirrekt erősítenék a fekete piaci lehetőségeket. Pontosítok, a blogírónak igaza van! A kárpótlási jegyeket is felvásárolták, akiknek sok pénze volt/van/lesz potom áron. Azután ingatlanokat vásároltak belőle, meg jó üzletekbe fektették.
Ez lesz a sorsa az utalványnak is.
Felháborító!
*
Anno, amikor köteleztek, hogy nyissak bankszámlát, mert ugye a munkahely már nem készpénzben fizette ki a megdolgozott béremet. Átutalták. Utólag tudtam meg, hogy akik bevitték a cégeket, dolgozókat ebbe a "fene nagy üzletbe" - abból nagyon is nyerészkedtek! Fejpénzt kaptak a bankoktól. De ez már régen volt!
Ma már nyitnak az emberek számlát, az átutalás megszokott dolog.
De az is, hogy a bank a megharcolt forintjainkat a bank lehalássza, mivel ki kell venni az automatából. A bankoknak is kell pénz, miből tartanák fel magukat? Ezért aztán már vonnak tőlünk, a leadózott forintjainkból - van ugye a bankadó, a tranzakciós meg az ég tudja milyen égisz alatt és jogon.
Az utalvány is azért "bukta", mert ha fillérre nem tudja bárki kiszámolni, akkor bukott pénzt, akár esetenként 200 forintot is, mivel pénzt nem adnak vissza, ha pedig nincs a többlet befizetésre, akkor bukta van.
Az utolsó forintokból mit is vásárolnak majd? Csokit, apróságot, felesleges dolgot, csak azért, hogy ne maradjon a boltnak több, marad a kevesebb, lényegesen kevesebb számlákra, receptekre.
*
Úgy érzem jogosan teszem fel a kérdést?
Kinek üzlet ez?
Valakinek biztosan! Méghozzá, jó zsíros és nagy. Öcsémuram, urambátyám... stb. stb. akik közel vannak a konc-hoz.
*
Akik távolabb, azoknak marad a veszteség... Mint már megszok(hat)juk.
Jogállam vagyunk?
Ugyan kérem!
Ez már a múlt, ne is háborgassuk. Jobb, ha beletörődünk és törünk.
De nagyon keserves...

sztorma(HCJD) 2013.07.07. 12:39:20

@Georgina Bojana: Köszönöm, hogy rátalált a blogomra. Remélem talál még rajta olyan posztokat ami érdekli Önt.
Egyre többen "lázadnak" a számlára kapott fizetések ellen. Van már olyan magán munkáltató aki nem utalja a munkabért, hanem pénztári kifizetéssel adja oda dolgozóinak.
Talán eljutunk oda, hogy szabadulunk a kényszeres számláktól.
süti beállítások módosítása