slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Még mindig tabu?

2013. május 17. 17:25 - sztorma(HCJD)

homofob1.jpgMa van a Homo- és Transzfóbia Elleni Világnap.

1990-ben ezen a napon mondta ki a WHO, hogy a homoszexualitás nem betegség.
Ezen a napon emlékeznek azokra a homofób és transzfób áldozatokra, akik a gyűlölet keltés áldozatai lettek.

Az Amnesty International Magyarország a világnap alkalmából utcai akciót szervezett a Képviselői Irodaház előtti rakpartszakaszra. Szép számmal meghívtak civileket, szervezetek, sajtósokat.

Úgy látszik a május 8-án meghirdetett tiltakozó, figyelemfelhívó értesítője valahogy elkallódott. Jó, ha 30 ember jelent meg. Mondhatnám azt, hogy a sajtótájékoztató kudarcba fulladt. Csak a kormánypárt televízió képviseltette magát.  Ez abban az esetben lenne jó, ha a képviselő urak és asszonyok tennének is valamit ténylegesen a homo- és transzfóbia ellen. Nem tudósítást kell készíteni, hanem törvényt! Vagy maguk részéről letudták avval, hogy tudósítunk róla?

Egyetlen ellenzékben lévő vagy független képviselő, civil szervezet nem képviseltette magát. Még mindig tabu a téma?   Árt a népszerűségüknek, ha nyíltan kiállnak és vállalják arcukat?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr845305002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása