slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Egy óra a homofóbia ellen

2013. augusztus 19. 06:28 - sztorma(HCJD)

Bámészkodók, rendőrautók, demonstrálók vasárnap délután a Harminckettesek terén. Így kezdődött a szerdai incidensre a válasz.

Mint ismeretes, szerda hajnalban egy nemzeti dohánybolt előtt baseballütővel fenyegettek meg ott egy csókolózó meleg párt, a kihívott rendőrök pedig a boltosnak javasolták, hogy tegyen feljelentést közszeméremsértés miatt.

A Társaság Egy Tudatos Társadalomért (TETT) nevű civil szervezet felhívására 100-150 főleg fiatal jelent meg a megmozduláson. A szervezők ennél több résztvevőre számítottak. Bevallom, én is! Itt – ott szivárványszín zászló, napernyő. „A homofóbia tökre unalmas"; „Picsába a rendőrséggel" feliratú traszparens.

A Harminckettesek teréről induló tüntetés első állomása a körúti nemzeti dohánybolt volt. Itt az szerdai incidens egyik szereplője, Szijártó Imre rövid beszédet mondott. "Köszönöm mindenkinek, aki eljött, és kiállt értem" szavakkal kezdte, majd kitért a rendőrség nem megfelelő hozzáállására. Válaszként "Homofób rendőr, homofób állam, tehettek bármit, az igazság nálam, a szerelem nálam, a szabadság nálam" - skandálták a tüntetők.

Ezután a résztvevő csendesen tovább indultak a kerületi rendőrkapitányság Víg utcai épülete elé. Itt többször felhangzott a tiltakozó rigmus. Ezután két lány kézen fogva odalépett az ajtó előtt álldogáló két rendőr egyikéhez, és átadtak a gyűlölet-bűncselekményről szóló ismertetőt. A rendőr átvette, a tömeg megtapsolta.

Szijártó Imre a rendezvényt azzal zárta, hogy aki fél, tüntesse el a szivárványszín zászlóját, de aki bátor, az lengesse büszkén, és a párja kezét fogva menjen haza.

Az ellentüntetés békésen zajlott, leszámítva egy Jobbik-feliratú pólót viselő férfi beszólásait. Szinte provokálta a rendőröket az ismertető átadásakor azzal, hogy mondják el véleményüket. Ez a közjáték sem tartott tovább, mint az induláskori. Több tüntető felháborodott jelenlétén. Először viccnek gondolták pólóját. A szócsatának akkor a szervezők vetettek véget, rendőri intézkedés nem történt.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr755466532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muzsikok közt 2013.08.19. 22:16:32

Egy képen sem vagytok 20an sem. Rendőrökkel együtt.

Tisztára pocsékoljátok Soros pénzét, nagyon be fog rágni az öreg ha ezt meglátja!

szintetikus 2013.08.19. 22:53:41

Persze, hogy kevesen voltak. Meleg is volt, ha jól tudom Bud Spencer film is volt a TV-ben. Tüntetést meg minden nap lehet találni Pesten, sőt az arcok sem változnak, csak a szlogen cserélődik. :)

Mohamed 2013.08.19. 22:56:29

Muhhaha

a nyomorultak nagyon nem tudták hova tenni a jobbik pólós feka csókát pedig szintén a toleranciáról papolt, senkit sem provokált csak kérdéseket tett fel meg hangoztatta hogy beszélgetni kéne a homárokat nem kedvelőkkel.

Na, de hát ennyit a hipertoleránsokról aki egy kicsit is kilógott a soraikból(függetlenül hogy egyet ért a céljaikkal) az azonnal eli is akarták küldeni a picsába. Hmm micsoda tolerancia.

youtu.be/9ytekvOn3eQ

Erről eszembe jutott egy South Park rész asszem a 6. évad 14. része amelyben a srácokat bezárták egy toleranciára nevelő kocentációs táborba. Ajánlom mindenkinek
kptlnsg.info/2L7B3pCEhZDA9jqjJWeaq4

Nzoltan 2013.08.20. 00:55:32

@avocado_: Minden nézőpont kérdése. 20 év múlva, lehet, hogy más lesz a széljárás. Ez is csak politika.

avocado_ 2013.08.20. 04:23:59

@Nzoltan:
Nem, szerencsére a világ nem visszafelé fejlődik ahogyan azt sokatok szeretné, hanem előre.
100 év múlva az egész világon ugyanolyan jogai lesznek a melegeknek mint a heteroknak, és addigra remélhetőleg kihal az összes antiszemita/rasszista/náci, amiből már így is elég kevés van és a trend az még jobban csökkenő tendenciát mutat. Ma még csak ciki utálni valakit azért aminek született, holnap már közröhej tárgya lesz, azután meg remélem bezárják valami elmegyógyintézetbe.

csavari 2013.08.20. 05:59:59

sztorma

Gyökér az igazi válasz az lesz ha senki nem nyitja ki a bolt ajtaját! A köcsög tulajdonos meg csődbe megy!

Tapmancs 2013.08.20. 06:34:39

@avocado_: "addigra remélhetőleg kihal az összes antiszemita/rasszista/náci"

Vagy éppen növekszik a számuk, amint azt az elmúlt évtized(ek) tapasztalatai mutatják.

Kalmár 2013.08.20. 07:37:33

A rasszisták akkor halnak ki ha kihalnak a rasszok.....

Persze ennek a sztorinak semmi köze hozzájuk.
Valakinek felfordult a gyomra, amikor két borostás
homár sercegve smárolt provokálóan. Ha gyerekekkel megyek arra, biztos, hogy rájuk szólok!
Nem fenyegetem őket ütővel, ha nem hagyják abba, szájbavágom mindkettőt.
Tudom, homofób vagyok......
(ez a kedvenc "rossz tulajdonságom")

tisztapista 2013.08.20. 07:49:45

@avocado_: "Ma még csak ciki utálni valakit azért aminek született, holnap már közröhej tárgya lesz, azután meg remélem bezárják valami elmegyógyintézetbe."

A homoszexuális viselkedés döntés kérdése. Nincs tudományosan beizonyítva, hogy veleszületett állapot lenne. Ha pedig viselkedés, akkor lehet rajta változtatni.

qwertzu 2013.08.20. 07:50:04

Persze hogy kevesen voltak.
„A homofóbia tökre unalmas"

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.20. 08:19:57

Társaság Egy Tudatos Társadalomért-megint egy új gitt(?) egylet? nincs ezekből még elég?!

chepunk 2013.08.20. 09:02:56

@Mohamed:

Ha jól rémlik nem hajtottták el azzal, hogy: "Takarodj nigger, otthon pofázz" baseball ütővel a kezükben nyomatékosítva...

Valaha tetszett a Jobbik, de nem fogok rá szavazni. Pont ugyanolyan párt mint a többi, a hívei meg ugyanolyan vakok és fabatikusok és mellébeszélőek mint a nagy Fidszesek vagy a nagy MSZP-sek! Csak sokkal böszmébbek is általában.

♔batyu♔ 2013.08.20. 09:03:38

"Szinte provokálta a rendőröket az ismertető átadásakor azzal, hogy mondják el véleményüket."

Persze azok nem merték elmondani, mert a liberálisok rájuk másztak volna és ők elvesztették volna az állásukat.

Otthon persze elmondták.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2013.08.20. 09:41:58

@♔batyu♔: majd egyszer te is rájössz arra, hogy az emberek sokfélék, de nem a származásuk, a bőrük színe vagy a szexuális identitásuk miatt jók vagy rosszak.

röf 2013.08.20. 10:07:41

@Nelson.:
" majd egyszer te is rájössz arra, hogy az emberek sokfélék, de nem a származásuk, a bőrük színe vagy a szexuális identitásuk miatt jók vagy rosszak."

Persze.
Ügyes összemosása ez a dolgoknak.
Tudod, mégsem véletlen az, hogy nem a svábokról, hanem a cigányokról terjedt el, hogy lopnak.
Fölösleges erőlködés a kialakult képet annak sulykolásával megváltoztatni, hogy 100-ból nem 100 szokott lopni...csak 99.
Majd ha 100-ból 1 lop, akkor megváltozik a kép magától is....

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2013.08.20. 10:31:22

@röf: nem sulykolok semmit, pusztán csak nem látom megoldásnak, ha bélyeget sütünk egy csoportra.
a dolog pont olyan egyszerű, ahogy írtam és paradoxon, mert ugyanakkor persze - a szocializáció és a társadalmi beágyazottság vagy épp kitaszítottság okán - bonyolultabb is.

Morgan kapitány (törölt) 2013.08.20. 11:27:19

Gondolom a moderálást is az újbudai honlapon tanultad. Pedig megbecsülhetnél minden kommentet, mert összesen nincs 100 darab ezen a blogon.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.08.20. 11:53:02

Én se szeretek nyilvánosan smároló férfiakat látni, viszont tisztában vagyok vele, hogy az engem körülvevő 3 dimenziós térben van még egyéb pontok, ahova nézhetek, szóval ha nem tetszik a látvány, nem nézek oda. Nem értem, hogy más emberek miért nem tudják ezt megtenni.

Sok mindent lehet látni az utcán, ami elundorítja vagy felzaklatja az embert: félmeztelen, kövér kőművest, öregasszonyt miniruhában (egyik legriasztóbb látvány), lehet látni amputált koldust, lehet látni nyomort, ostobaságot, és erőszakot.

A nyílt homoszexualitás az utcán látható kellemetlen dolgok közül a legtolerálhatóbb, mármint amíg mindenkin van ruha.

Az hogy két ember szeretni merészeli egymást, és ezt ki is mutatják, az nyilván provokáció beteg és erőszakos emberek számára, akik nem képesek máshova nézni, hanem inkább fenyegeti másokat, hogy úgy éljenek, ahogy neki tetszik, vagy sehogy.

Normális, egészséges elméjű ember nem csinál ebből ügyet.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.08.20. 11:56:40

@tisztapista:

"1. Fiatalok közszeméremsértést követnek el. Történetesen homoszexuális irányultságuk is van."

Egy csók nem közszeméremsértés.

"2. A boltos beszól nekik azért, hogy ne csinálják, amit csinálnak. A TETT miatt szól be, és NEM AZ IRÁNYULTSÁG miatt."

Láttál már embereket ütővel fenyegetni heteró fiatalokat csókolózás miatt?

Az egész gondolatmeneted abszurd.

"3. A fiatalok azt HAZUDJÁK, hogy ez a homoszexualitásuk miatti attrocitás, és rendőrt hívnak."

Azt HAZUDOD, hogy csókolózás miatt történt. Nyilvánvalóan tudod te is, hogy nem igaz amit mondasz, mert nyilván nem lehetsz annyira naiv, hogy azt gondold, hogy egy sima csók miatt egyébként ütőt ragadna az illető.

"4. A rendőrök finoman elküldik őket a francba, közben elmondják, hogy az egyetlen megvalósult bűncselekmény vagy szabálysértés itt a közszeméremsértés."

Csak az a baj, hogy ez nem igaz, a rendőrök nekik is javasolták a feljelentést.

"5. Az eset után homoszexuális aktivisták azt HAZUDJÁK, hogy náluk az igazság. "

Náluk az igazság, mivel a magyar törvények nem tiltják az utcán smárolást. Hogy mik vannak!

Féligazság sincs a mondanivalódban, mégis te vádolsz másokat hazugsággal. Elég tipikus.

sztorma(HCJD) 2013.08.20. 12:54:15

@Morgan kapitány: Tisztelt Morgan kapitány! A kommenteket megbecsülöm. Ha nem így tennék egyszerűen letilthatnám a hozzászólásokat.A moderálást nem tanultam sehol. Azok a bejegyzések kerülnek törlésre, melyek egymás sértegetéséről szólnak. A parttalan vitáknak, sértegetéseknek nem itt a helye.Remélem más posztok is felkeltették az érdeklődését, ezen kívül. Jó olvasgatást kívánok Önnek

tisztapista 2013.08.20. 13:56:50

@sztorma: Kedves Moderátor Úr!

Az előző megjegyzésben "stark (a fideszre szavaztam 2010ben) " user olyan kommentet írt, melyben rám hivatkozik, én azonban nem látom az ő kommentjének előzményét. Kérem, hogy ha már gyűlöli a hazugságot, legyen szíves valamit tenni az ügyben, hogy ne lebegjenek itt a posztban kérdés nélküli válaszok!

2013.08.21. 11:27:15

Lehetne-e akár csak 5 perc is a homofóbiától való fóbia ellen? :))) Egyáltalán megkérdezném, hogy ez az ún. "homofóbia" mosz halálos bűn-e, avagy sem. És nem értem, hogy ha már egy "fóbia" ez, ha sok embernek MÉG MINDIG, vagy úgy 6-10 ezer éve nem nagyon akar tetszeni, akkor miért nem kutatják ki végre az igazi, emberi és lelki okait és a valós közösségi-társadalmi és történelmi következményeit, valamint dolgoznak ki MINDENKI számára megfelelő terápiát vele szemben. Mert a hisztériákkal és a makacs tagadásokkal a fóbiák ellen dolgozni igencsak megerőltető, és kontraproduktív, ezt már illenék tudni itt, minálunk, kb. 23 éve.
süti beállítások módosítása