slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Roket és a latte art

2014. október 07. 09:03 - sztorma(HCJD)

kávé1.jpg

Legtöbbünknek az ébredéshez hozzátartozik egy forró kávé. E nélkül használhatatlanok vagyunk. Beérve a munkahelyre, újabb csésze kávé. Nem folytatom a sort. Ismerős mindenkinek.

Napközben beugrunk egy-egy divatos, menő kávézóba, intézzük dolgainkat. De vajon jó helyen kávézunk. Minőségi kávé fogyasztunk. Ismerjük a mai trendeket? Az új hullámos kávézókról hallottunk? Ha nem, ne keseredjen el. A Hosszúlépés felvállalta, hogy megismertet velük minket. Fazekas Andrea head baristánál avatottabb sétavezetőt nem is találhatott volna legújabb programjához.

A „Kávé és kifli” elnevezésű séta résztvevőit több meglepetés is érte. Forgalmas és eldugott helyen lévő kávézókat látogatva és megkóstolva eldönthette, hogy hova lesz érdemes visszatérni.

Utunk első állomásán kóstolt kávé nem aratott osztatlan sikert. Az egy hónapja nyitott Cafe Nomuri baristái minden egyes adag kávéhoz 18 g frissen őrölt kávét használnak. Vezetőnk elmondja, hogy a kóstolandó kávé gyümölcsös kissé savanyú ízére figyeljünk. Lehetőleg cukor nélkül fogyasszuk, mert ez a fajta kávé nem igényli az édesítést. Tanúsíthatom, a kávé sokunknak savanykás ízét mutatta leginkább. Nem ehhez vagyunk szokva.

Mit gondol, milyen íze lehet egy leginkább gyümölcsteának látszó kávénak? Ha betér az Espresso Embassy-ba és kér egy filter kávét ugyanúgy nem fog hinni a szemének mind mi. Azonban már az illata meggyőzi. Hát, ha még meg is kóstolja! Hamar rá lehet szokni. A kávé túra legjobb élményét jelentette nekem ez az íz!

Ivott már hordóból nitrogénnel csapolt hideg kávét? Bizony ilyet is lehet Budapesten fogyasztani. Első ránézésre, barna sörre emlékeztet, keskeny fehér habkoszorújával. De ez csak álca. Kávé a lelkem javából. Felveszi a versenyt az unott jegeskávéval.

Utunk során megtudjuk Andreától, hogy a kávé bizony gyümölcs. A megszárított gyümölcs húsa is tartalmaz koffeint. Pálvölgyi Krisztián igazi meglepetéssel várt minket. A Casino Mocca jégen, gyümölccsel, szárított kávéval már kinézetével is varázsos volt.

Sétánk utolsó állomásán, a Butter Brothers-nél igazi csoda várt minket. Megismerkedhettünk a latte art rejtelmeivel. Megtudtuk, hogy ők is ugyanúgy versenyeken indulnak, mint a baristák.

 

Ha megkóstolná ezeket, az ínyencségeket, és tudni szeretné kik azok az újhullámos kávézó tulajdonosok, akik újításra hajlamos pékeket is alkalmaznak, és saját tehenet is tartanak. Sétáljon legközelebb a hosszúlépéssel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr966765275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása