slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

G, mint Gouba, G, mint…

2012. július 12. 18:09 - sztorma(HCJD)

gouba1.jpgKorunk emberének a Király utca 13. és Dob utca 16. közötti passzázs egyet jelent a Gouba színes forgatagával. Vasárnaponként kézművesek, iparművészek, designerek és zenészek népesítik be az épületegyüttest.

A mai fiatalok közül nem tudom hánynak, jut eszébe, hogy a múlt század elején a G, a Godzsu udvart, majd 1944-ben a G, a budapesti nagy gettót jelentette.

A hét négyszintes épületből (4800 m²) és hat udvarból áll komplexum éveken keresztül pusztult. Forgattak benne filmeket, videó klipeket, míg elnyerte mai alakját és funkcióját. De nézzük az épületegyüttes történetét, mert régi lakói közül senki nem tud már ma nekünk erről beszélni. Újságok megsárgult lapjain található itt-ott egy-egy cikk, régi fotó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr714650433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása