slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Emlékezni, emlékeztetni kell?!

2014. május 05. 09:28 - sztorma(HCJD)

rumbach zsinagóga progi.jpg

 

 

Igen kell emlékezni, emlékeztetni mindenkinek kötelessége. Nekünk ma élő fiataloknak, idősebbeknek, azoknak, akik ott voltak vasárnap a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában, és azoknak is, akik nem tudtak eljönni.

 Amikor Eörsi Mátyás létrehozta a „Holokauszt és családom” csoportot a legnagyobb közösségi oldalon nem hiszem, hogy gondolt arra, hogy egyszer csak a visszaemlékezések életre kelnek.

Értő kezek válogattak a több ezer poszt közül. Deák Gábor a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) elnökségi tagja és a szerkesztők munkájának köszönhetően 64 hosszabb, rövidebb történetet, visszaemlékezés kilépett a képernyőről. Takáts Andrea, Bálint András, Köves Dóra, és Rózsa Péter tolmácsolásában hallgathattuk meg a családtagok, unokák, gyermekek és a borzalmakat túlélők által leírtakat.

Herman Zsuzsa, Szécsényi Endre, Szegvári Katalin, Láng Balázs, Dési János, Margitta Nóra, Eörsi Mátyás és a többiek történeteit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr336119198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása