slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Zártkörű ünnep

2012. július 04. 21:22 - sztorma(HCJD)

Budaörsi út 4-18.jpgJúnius 20-án a Budaörsi út 4-18. szám alatti lakóépületek hirdetőtábláján egy meghívó volt ki függesztve. Arról értesítette a meghívottakat, hogy az itt működő Ötház Polgárőr Egyesület 15 éves. A jubileumról egy kis ünnepségen emlékeznek meg.

Úgy is, mint a telep lakója, és úgy is, mint tollforgató elmentem az eseményre. Tudósítani szerettem volna Önöket. Az ünnepség megkezdése előtt a polgárőr egyesület elnöke, Dr. Borisza Gyula szabályosan elzavart. Arrogánsan közölte, hogy ez zártkörű rendezvény. Kétségbe vonta tudósítói minőségemet is. Amikor megneveztem, hogy melyik webes felület részére készítenék beszámolót, elmondta, hogy csak Ő adhat interjút, majd valamikor.

Tudósítói munkásságom alatt ez volt az első eset, hogy valahonnan elzavartak. Nem tudom mitől fél a tisztelt elnök úr. Csaknem a kérdéseimtől? 12 éve „van szerencsém” itt lakni. Ez idő alatt soha nem találkoztam szolgálatot teljesítő polgárőrrel! Találkoztam azonban a többi lakóval egyetembe kis cetlikkel a hirdetőtáblán és a postaládában. Ezeken a „tacepaokon” hívta fel figyelmünket az elnök úr, hogy ha rendzavarókat, rongálókat, besurranó tolvajokat látunk, akkor értesítsük a polgárőröket. Mondanom se kell, hogy ezek az értesítések pillanatok alatt a szemétbe, a földre kerültek. Ha nekünk kell figyelni és értesíteni, akkor ők mit csinálnak? Adminisztrálják magukat a különféle hivatalos helyek felé?

 Létszámuk, tevékenységük csaknem szupertitkos? Az elnök úr és két helyettesének neve, elérhetősége megtalálható a hirdetőtáblán. A többiek? Ki tudja! A házfelügyelőről is csak azóta tudom, hogy polgárőr, mióta egyszer kis mellénykéjében dolgozott az udvaron.

 A mai ünnepségről így nem készülhetett tudósítás. Zártkörben kapták meg az „ismeretlen polgárőrök” az Országos Polgárőr Szövetség által elkészített tagsági tanúsítványát.

 Bízom benne, hogy máshol látható polgárőrök tevékenykednek, akik büszkék munkájukra, és nem zavarják el az őket bemutatni kívánó tudósítót.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr424629820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása