slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Nem Taigetosz!

2012. július 31. 15:40 - sztorma(HCJD)

99403-cukorbeteg-potencia-bi-d0001213C077bfd83dad4.jpgPár hete lépett életbe a köznyelven „inzulin rendelet” néven elhíresült OEP rendelet. Hatályba lépését megelőzően és napjainkban is éles ellenállást váltott ki a cukorbetegek körében az inzulin terápiás alkalmazásának megváltozása.

„…Államilag végrehajtott eutanázia”…,"Taigetoszra küldenek minket, betegeket…”…”Csak a gazdagok tudják majd megfizetni az inzulint…” és ezekhez hasonló, durvább megjegyzések, segítségkérések tömegei jelentek meg a médiákban.

 Olyan összefoglaló, köznyelven érthető magyarázatot sehol nem találtam, ami „elmagyarázná” az érintetteknek a változások lényegét. Nem állítom, hogy ha elolvassa interjúmat Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna házi gyermekorvos, diabetológussal minden kérdésre választ fog kapni, és egyet fog érteni a változásokkal is. De megpróbálok segíteni.

Szólj hozzá!
Címkék: inzulin diabetesz

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr144688839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása