slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Időbe rejtve

2012. szeptember 30. 07:21 - sztorma(HCJD)

zack1.jpgVégy jó pár rossz órát, két dolgos kezet, rengeteg ötletet, keverd össze sok-sok idővel, és a végeredményt nézd meg a Gouba-n. Tömören valahogy így lehetne összefoglalni azt a csodát, amit az órás családba született Zack készít.

Első ránézésre csak gyönyörködtem a különleges alakú, apró tárgyakban, melyeket fogaskerekek és más óra alkatrészek díszítettek. Az igazi meglepetés akkor ért, amikor megtudtam, – mert megmutatták – hogy nem egyszerű dísztárgyat nézegetek, hanem egy pendrive-t. Az egész csoda nincs 10 centi se! Mindegyik más-más, díszítéssel. A mahagóni, wenge és ébenfa foglalat kiemeli az apró fém fogaskerekeket és más óra alkatrészeket. Mindezt „durva férfikezek” készítették.   

Szemem megakad egy apró kockán is. Nem, „Ő” nem rejt semmit. „Ő” egy kulcstartó! Még kisebb, mint a pendrive-t rejtő tégla. Beszélgetés közben „előkerülnek” az ékszerek is. Bizony ékszert is lehet készíteni fogaskerekekből. Ez már a fiatalok design stílusa. Egyszerű, letisztult és különleges, vagyis egy szóval, szép!

„Ha egy órás nézi munkáimat, általában szívbajt kap, de van, aki elismerően nyilatkozik”- felelt Zack amikor megkérdeztem, hogy mit szólnak az órások ezekhez, az alkotásokhoz. Megtudom, hogy az első munkája egy laptop elrejtése volt, majd jöttek a további ötletek. Nagy sikerük van itt a Gouba-n. Nemcsak az ide látogató külföldiek, hanem a magyar látogatók is szívesen vásárolnak tőlük. Igény van az egyedi, különleges termékekre.

Ha a képeket megnézi, biztosan igazat ad nekem, hogy egyszerűen csodálatos, amit készít. Természetesen megtalálja őt a népszerű közösségi oldalakon is, ahol több fotót is talál az időbe zárt elektronikából.

Végezetül álljon itt Zack „hitvallása”, mert ez jellemzi őket a legjobban:

„A mechanika, az óraművek világa mindig misztikus érzéssel párosul. Mert az is, a világ működő gépezetté vált. Termékeim a múltba nyúlnak vissza, egzotikus igazi fa alapanyagok felhasználásával, és onnan meg a távoli jövőbe, amikor már az elektronika hódított teret.”

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr724810837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása