slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Esély

2012. november 03. 14:21 - sztorma(HCJD)

esély1.jpg

Nomen est omen, azaz – szabad értelmezésben – a név kötelez. A Budapest Esély Központ kiállítása esélyt adott két különleges asszonynak a bemutatkozásra.

A fotós, Csécsei Ilona és Rácz Gyöngyi festőművész tárlata különleges világba kalauzolja el a látogatót. Keveredik a mesevilág és a valóság. Melyik szebb, melyik igazabb? A látogató biztos el tudja dönteni, melyikben érzi magát otthon igazán.

Csécsei Ilona fotóit egyszerűen csak etűdöknek nevezte Gosztonyi Géza szociológus. Az etűd nekem zenét, lágyságot jelent. Ilona képeiről nem a lágyság jut eszembe. Én inkább kiáltásnak, figyelemfelhívásnak nevezném őket. Vegyük észre a valóságot, ami körülvesz minket. Csodálkozzunk rá egy szép lépcsőházra, vagy egy „pacára” a járdán.

 „Fontos, hogy milyen emóciókat mozgat meg bennem egy-egy kép. Ha kritikus lennék, akkor se szeretném kategóriákba sorolni Rácz Gyöngyi képeit”- mondta Parti Nagy Lajos a megnyitón. Igazi mesevilágba csöppen a rajzokat, olajfestményeket nézve a szemlélődő. Az élénk színek a dinamika megindítja a látogató fantáziáját.

A két kiállítás november végéig tekinthető meg a Budapest Esély Központban - 1084. Bp. Őr u. 5–7 – munkanapokon 8-16 óra között. Könnyen oda talál. El sem tud tévedni. Az épület homlokzatát az alkotói pályázat legjobb képei díszítik. Ez a különös utcatárlat elvezeti Önt a kiállításra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr774886969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása