slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Függetlenül a pártoktól.

2013. március 07. 17:36 - sztorma(HCJD)

juhász.jpg2010 decemberének „nagy durranása” volt az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebbok oldal megalakulása. Politikai életünk szereplői eleinte furcsán nézték a több tízezres tömeget megmozdító Milla vezetőt, Juhász Pétert, majd megindult az ellentámadás. Cikkek jelentek meg, „az ország drogosának” múltjáról. Politikai tényező lett a Milla. Számolni kell vele. Ereje van. Csak egyet felejtettek el. Juhász Péter nem tagadta meg múltját.

-   Ha ma összetalálkozna a „kendermagos” Juhász Péterrel, kezet fogna vele?

 -  Nem csak kezet fognék vele, hanem megölelném. Akkor és ott tanultam meg, hogy a közösségnek ereje van. Problémáival, gondjaival foglakozni kell. Mi nem a drogfogyasztást népszerűsítettük. A drogtörvények átgondolására, felülvizsgálására és módosítására hívtuk fel a figyelmet. A drog fogyasztás kezelése nem rövidtávú feladat.

 -   Mi van ma az egyesülettel? Nem hallani róla?

 -  Mi nem drogosok voltunk.  Az alkalmi fogyasztók 30 éves korukra felhagynak ezzel a szenvedélyükkel. Nem lesznek szenvedély betegek. Az egyesület megszűnt. A probléma nem! 

 -  Hogy jött a képbe ezután a TASZ? (Társaság a Szabadságjogokért) Itt már nem a „reflektorok fényében” dolgozott.

 -  A drogpolitikai programjukkal volt kapcsolata a Kendermag Egyesületnek. Az ismert diszkós razziák miatt sokat megfordultam borsodban. A tatárszentgyörgy-i, ózdi roma ellenes megmozdulásokon részt vettem. Ismertek. Segítséget kértek tőlem. Sok esetben saját zsebből finanszíroztam, majd a TASZ-hoz fordultam a jogi ügyek megoldásában. Nem vagyok jogász, csak közvetítettem. Együtt alakítottuk ki a roma lakosság részére a jogsegély hálózatot. Bíztak és ma is, bíznak bennem. Tudják, számíthatnak rám.

 -  A Milla létrehozása az Ön nevével forrt össze. Mára már politikai tényező.

 -  A Milla civil kezdeményezésre jött létre 2010. decemberében azzal a céllal, hogy a sajtószabadságért és a szabad sajtót korlátozó médiatörvény ellen küzdjön. Több emlékezetes demonstráció után – január 14., 27. és március 15. – az október 23-i adta az igazi lökést a politikai szerepvállalásra. A Milla a mindenkori hatalomtól és pártoktól függetlenül működik.

 -  Október 23. után sokan a Milla párttá alakulására gondoltak, amikor létrejött az Együtt 2014 választói mozgalom.

 - A Milla nem akar párt lenni. Nem a hatalomvágy hajtja. A megalakult választói mozgalomban mindhárman a közös pontokat keressük, melyek elősegítik a demokratikus rend visszaállítását az országban. Hiteles, új arcokra van szükség a politikában és a parlamentben is. Az együtt végzett munka majd eldönti, hogy ha van köztünk olyan, aki megfelel az elvárásoknak, esetleg indul a választásokon.

A csak Milla-nak „becézett” mozgalom múlt év decemberében egyesületté alakult. A februári közgyűlésükről kiadott közlemény szerint a Milla szervezetként nem kíván a választásokon indulni, jelölteket állítani. Az egyesületet a továbbiakban egy héttagú elnökség vezeti, melynek Juhász Péter is tagja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr965121775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása