slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

„….Megint jönnek, kopogtatnak….”

2013. június 12. 19:19 - sztorma(HCJD)

aláírás.jpgNem, nem Petőfi Sándor verséről van szó! Nem kopogatató cédulákat akarnak gyűjteni! De jönnek! Kopogtatnak! Aláírást gyűjtenek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban!

Lakáson nem gyűjthetnek aláírást. Fiatalok. Tudatlanok? Nem hiszem! Akkor miért járják körbe a házat? Rájuk nem vonatkozik a tiltás? Miért nem elégszenek meg a városban lépten-nyomon jelenlévő gyűjtögetők munkájával?

Arra tudok gondolni, hogy még sem igaz az a számadat, amit közöltek. Kevesebb, a valós aláírás. Több kell!

A kopogtatók nem adták meg nevüket, megbízójuk nevét. Hiába kértem. Elmentek. Csak gyanítani tudom, hogy az Újbudai szervezettől jöttek. Ketten. Egy fiú és egy lány.

Aláírást tőlem nem kaptak. Nem is kapnak. Parasztvakításhoz nem segédkezek. Gázdíj eddigi kedvezményem januártól összesen 3.500, villanynál ez havi 1.550. Hű ha! Sokat spóroltam a rezsicsökkentéssel.

Tudtam, hogy szabálytalanul kopogtattak be hozzám. De tudja-e mindenki? A „hivatalos” állásfoglalást azért idemásolom. Talán eljut hozzájuk is!

 

„Adatvédelmi szempontból nem elfogadható, hogy aláírásokat lakásokban gyűjtsenek - közölte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)

 

A Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke által jegyzett közlemény az állásfoglalást azzal indokolja: az aláírások ilyenfajta gyűjtése magában rejti annak kockázatát, hogy az adatkezelők lakcím szerinti bontásban listázzák a polgárokat, és esetleg úgynevezett "negatív listákat" állítanak össze azokról, akik nem kívánnak részt venni egy adott kezdeményezésben.

Emlékeztet arra, hogy a rendszerváltás óta a választópolgárok aláírásait otthonukban kizárólag az ajánlószelvények gyűjtésekor lehetett kérni, az eljárást azonban a hivatalban lévő adatvédelmi biztosok megfelelő garanciális szabályozás hiányában mindig kifogásolták, mert az szerintük visszaélésekre adhatott alkalmat

 

A NAIH álláspontja szerint - összhangban a korábbi adatvédelmi biztosi gyakorlattal - közterületen lehet aláírásokat gyűjteni, azonban ebből a célból tilos az állampolgárokat otthonaikban felkeresni. Ellenkező esetben a pártok tevékenysége az érintettek zaklatásának minősülne, ami súlyosan sértené a polgárok magánszféráját és a tisztességes adatkezelés követelményét - érveltek.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr995357843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása