slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

A reklám tartalmazhatna igazságot is

2013. július 19. 12:43 - sztorma(HCJD)

digitális-átállás.jpgHónapok óta lépten-nyomon a digitális átállással kapcsolatos reklámokat zúdítják ránk. Beszélnek mindenről, csak hát… Nem egészen fedi a valóságot a tájékoztatás.

 „Nem kell új televízió készüléket venni”

 Nincs mindenkinek olyan TV-je ami rendelkezik olyan csatlakozóval ahova a set-top-boksz beköthető. Igaz a korszerű készülékekbe ez be van építve.

Aki olyan TV-vel rendelkezik, melyen nincs csatlakozó hely, vehet indításnak egy új készüléket.

„Akiknek kábeltelevíziós előfizetésük van, nincs semmi tennivalójuk”

Ez is csak fél igazság. Ha digitális csomagot használnak, akkor tényleg nincs.

 Akik azonban analóg csomagra fizettek elő a későbbiekben, gondban lesznek. Jelenleg egyetlen kábelszolgáltató sem tervezi az analóg csomagok megszüntetését. Abban a pillanatban, ahogy ez a szolgáltatás biztosítása „nem éri meg” meg fogják szüntetni! A kedves előfizető semmiféle támogatást nem fog kapni. Nézheti a „hangyák háborúját”, vagy mélyen a zsebébe nyúlva áttérhet a digitális előfizetésre.

„A támogatásban azok a rászoruló személyek részesülhetnek, akik szociális segélyt kapnak, vagy betöltötték 70. életévüket”

Itt azt felejtik el előszeretettel, hogy a 70 éven felüli csak akkor kaphat támogatást, ha a nyugellátás, nyugdíjszerű szociális ellátás, egészségbiztosítási ellátás együttes összege nem haladja meg a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét, azaz 57 000 forintot.

A fentiek igazán fontos információk. Mégsem hallani róluk semmit. Minek? Majd szembesül vele az érintett!

Mikor jutunk már el oda, hogy felnőtt, felelős döntéshozóként kezelnek minket, fogyasztókat?

Végül egy fontos információ:

Ha Önt nem keresték fel a felmérők, mert 2012. november 15.-e után vált rászorulttá, 2013. április 30. napjától nyújthat be igénylőlapot a támogatás igénylése céljából.

A 06-80/38-39-40-es ingyenesen hívható telefonszámon türelmesen elmagyaráznak mindent. Kipróbáltam!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr85414873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása