slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Kitiltás a megoldás?

2013. november 16. 18:37 - sztorma(HCJD)

mo_megyei.jpgHa „állambácsinak” valami csípi a szemét, nem a probléma megoldásán töri a fejét, hanem  gyorsan törvényileg kitiltja azok okozóit. Lóhalálában, meggondolás nélkül zónákba kényszerít embereket. Ha nincsenek szem előtt, nincs gond.

 Az első ilyen zónásítási kísérlet 1999-ben a türelmi zónák létrehozásával kezdődött. Ugye emlékeznek rá? Törvény lett, zóna nem. Azzal, hogy a lányokat száműzték, a problémát nem oldották meg.

Napjainkban állambácsi újabb törvényt alkotott. Kitiltotta a szemét csípő hajléktalanok tömegeit a városokból. Ez volt az Í-re a pont. 

A kiűzést azonban már régebben, módszeresen elkezdte. Megnehezítette azon civil szervezetek munkáját is, akik étellel látták el őket. Tiltó munkája eredményeként a jól megközelíthető központi ételosztó helyeket megszüntette. Lakossági panaszokkal, turizmusra, imidzsre való hivatkozással, a kevéssé frekventált helyekre száműzte az ételre várókat. Közben bőszen hangoztatta, hogy ő ugyan megtesz mindent a kérdés megoldására. Repkedtek, repkednek a számok, az adatok, a forintok. Ha elhinném, akkor nem érteném, hogy emberek miért élnek még mindig az utcán? Én vagyok gyengeelméjű, hogy nem értem? Nem hiszem!

Kik lesznek a következők? Kiket kell majd törvénnyel kitiltani, elrejteni a nagyvilág szeme elől? Kik akadályozzák állambácsi elképzelt tökéletes szép új világát? Nem akarok tippeket adni!

Csak halkan kérdezem a csalókat, nőverőket, a mutyizókat, betiltott politikai csoportosulásokat miért nem tiltják ki? Ők nem csípik állambácsi szemét?

Nem szeretném hátralévő életemet olyan országban leélni, ahol a szegényeket, a cigányokat, a hajléktalanokat és még sorolhatnám kiket, eltüntetik a szem elől. Kitiltják, zónákba, lakóparkokba kényszerítik őket.

Sokan, akik evvel nem értenek egyet külhonban, keresik a boldogulást, a nyugalmat, a biztonságot. Ők tudják, tapasztalják „ott messze”, hogy nem a kitiltás a problémakezelés egyetlen fegyvere. Mi itt élők, mikor jutunk el erre a szintre?

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr965637982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2013.11.17. 13:15:34

"Ez volt az Í-re a pont. "

Az Í-re nem pontot teszünk, hanem vesszőt.

Sir Galahad 2013.11.17. 13:15:46

2 kérdésem van a szerzőhöz.

1: Nem mindegy, hogy a hajléktalan frekventált helyen alszik, ürít, stb., vagy pár utcával arrébb? Szerintem a belvárosi kapualj pont ugyanolyan hideg, mint a három sarokkal arrébb levő. Ugyanígy nem értem, miért nem mindegy, hogy hol osztják nekik az ételt, stb.

2. "Nem szeretném hátralévő életemet olyan országban leélni, ahol a szegényeket, a cigányokat, a hajléktalanokat és még sorolhatnám kiket, eltüntetik a szem elől." - írja. Mi lesz attól jobb, ha a hajléktalan szem előtt van? Egyébként ha szeretné, hogy a szeme előtt legyenek, megoldható: fogadjon be néhányat és nézze őket otthon.

Nem inkább azt kéne követelni, hogy ahol nincs, ott legyen elég férőhely a hajléktalanszállókon? Az megoldás volna - az, hogy engedjük őket az utcán aludni meg a dolgukat végezni, szerintem nem.

Kristl 2013.11.17. 13:25:37

@Sir Galahad:

Szerintem pont erről írt az író, hogy a módszer - azaz a kitiltás - nem megfelelő.
Nem amellett érvel, hogy szem előtt legyenek a hajléktalanok, hanem a törvényi tiltás több gondot okoz, mint hasznot hoz.

Remélem így már világos.

Önjáró Talajgyalu 2013.11.17. 13:35:09

A hajléktalanszálló férőhely pénzbe kerül, ami nincs mert kell a felcsúti stadionra. A kitiltás csak egy tollvonás. Hát nem sokkal jobb mindenkinek?

$pi$ 2013.11.17. 13:40:24

@Önjáró Talajgyalu: Kár, hogy a fidesz több férőhelyet teremtett a hajléktalanszállókban három év alatt mint a komcsik meg a liberálisok nyolc év alatt.

Te meg megpróbálsz úgy tenni, mintha nem emlékeznél a nagy hajléktalanszálló mizériákra pár hónapja. A cél szentesíti az eszközt, mi elvtárs? Nem baj, ha hazugság, csúsztatás, emberek hülyítése, csak a másik oldalnak ártson, ugye?

Önjáró Talajgyalu 2013.11.17. 13:45:12

@$pi$: Az ócsai lakóparkot is a hajléktalanszállók közé sorolják a statisztikában?

Amúgy ez az elvtárs kedden repül vissza Németországba, ahol újabban lak, szóval bármit rám foghatsz, csak nyugodtan... :)

Éhes_ló 2013.11.17. 13:46:07

A válasz a hülye poster részére a társadalmi többség részéről immár sokadjára is, törvénnyel megerősítve: igen.

Vannak ötleteim a következőkre és ahogy elnézem meg is lesz hamar, mert nem egyedül vagyok.
A halkan feltett kérdésére pedig halkan válaszolom: nem.

Sokakkal együtt nem szeretnék olyan országban élni, ahol a köztereken hajléktalan emberszabásúak fetrengenek, ahol cigányok terrorizálják az időseket, gyerekeket, bárkit, ahol a "rendőrök""jogvédők" a bűnözőket védik.

Teszünk is ellene, ezért estek ki, vagy kerültek törpe kisebbségbe a posterfélék az országso és a helyi politikai döntéshozatalban.

Maradt nekik a soros és hillary finanszírozta üres fecsegés és fröcsögés a szűkülő szubkultúrájuk peremén.
Ez pedig jól van így, mert velük ellentétben a jobboldaliak hívei a szólás és vélemény nyilvánítás szabadságának.

$pi$ 2013.11.17. 13:47:29

@Önjáró Talajgyalu: "Az ócsai lakóparkot is a hajléktalanszállók közé sorolják a statisztikában?"

Nem, nem sorolják oda. Tudod miért? Mert nem az.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2013.11.17. 14:03:42

Mikor szavazza meg a T. Ház, a teljes országra kiterjedő POLITIKUS-MENTES övezetet???
Nekem a politikusok csípik a szemet, de nagyon!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 14:04:19

Téves hozzáállás. Igenis, a kitiltás a megoldás része.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 14:06:30

"Kitiltják, zónákba, lakóparkokba kényszerítik őket."

Bezzeg az igazi megoldás az aluljáróban alvás joga, ugye?

dr Smittpálelnökúr 2013.11.17. 14:20:32

@Éhes_ló: Soroljuk a kitiltandók közpé a fideszes agyhalottakat is, mert ők ártanak igazán az országnak. Jobb mindegyiknek valahol máshol.

Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.17. 14:53:05

Erről mi a véleményük a most sápítozóknak?

index.hu/belfold/budapest/2009/10/30/atadtak_a_2-es_villamos_fovam_teri_allomasat/

"Péntek délután Demszky Gábor átadta a 2-es villamos Fővám téri állomását és a Szabadság híd alatti aluljáróban futó pályaszakaszt. "

és a lényeg:
"Demszkytől megkérdezték még, hogy vajon a korábbinál biztonságosabb is lesz-e az új aluljáró, mire a főpolgármester azt felelte, hogy minden bizonnyal, hiszen világosabb és tágasabb, és tanulmányok bizonyítják, hogy a szép környezet a lelket is megszépíti. Klados Gusztáv, a DBR Metró projektigazgatója ehhez még hozzátette, hogy az aluljárót éjszakánként lezárják majd, így nem költözhetnek be a hajléktalanok."

Aha, szóval az új aluljárót direkt úgy építették meg, hogy az alkalmas legyen a hatalom szemét csípő emberek kirekesztésére. Pedig akkor még demokrácia vót'....

Tiszta ház, rendes udvar (törölt) 2013.11.17. 14:58:00

Erre pedig egyszerűen nem találok szavakat...

2009.06.02. 16:09: 15 helyről kitiltják a hajléktalanokat Újbudán
index.hu/belfold/budapest/2009/06/02/15_helyrol_kitiltjak_a_hajlektalanokat_ujbudan/

" Új Rend Újbudán címmel hirdette meg közbiztonsági programját Molnár Gyula, Budapest XI. kerületének polgármestere kedden. Négy fő területre koncentrálnak a programban: a közbiztonság javítására, a közlekedés biztonságosabbá tételére, a hajléktalan-problémára és a köztisztaságra.

Molnár Gyula polgármester kedd délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kerület a kötelező feladatain túl plusz terheket is vállal azért, hogy a kerület lakói biztonságosabb és tisztább környezetben élhessenek.

[...]

Molnár Gyula a hajléktalanok ügyével kapcsolatban azt mondta, hogy hamarosan 15 olyan körzetet jelölnek ki, ahol a hajléktalanok nem telepedhetnek le - azaz innen elküldik őket és nem is térhetnek vissza. A polgármester kiemelte, hogy humánus megoldást keresnek, de a többségnek is vannak jogai."

Nem árt megnézni, hogy hogyan beszéltek még néhány éve a most ájvékolók...

micsoda? 2013.11.17. 15:16:44

@$pi$: Igen, mert azóta több is lett a hajléktalan, mint ahogy a szegény, aki még nem hajléktalan.

Nagyon egyetértek a poszt írójával. Mindent tol vonással intéznek, mint a rezsicsökkentést. Nincs nyugalom egy percig sem. Sem vállalkozónak, sem a könyvelőnek, sem a bankszektornak, sem tanítónak, még az idős embernek sem.

kronosz6 2013.11.17. 16:00:03

Sajnos egy valamit még nem intézet el egy tollvonással a kormány, pedig sokan várnák, többek között én is.

Ki kéne tiltani a sajtóból a notóriusan hazudozó, tényeket elferdítő, és módfelelett pofátlan liberális tollforgatókat!

Fullánkos Algol 2013.11.17. 16:06:01

Talán érdemes lenne tanulni civilizáltabb országoktól: hvg.hu/vilag/20131116_hajlektalankerdes_kulfoldon

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.17. 16:28:27

Abban mi a probléma, hogy "kevésbé frekventált" helyeken várják az ételt?

Tökönrúgott Feleségek 2013.11.17. 16:30:49

@Tökönrúgott Feleségek: A Parlament előtt kellene ételt osztani (az eléggé frekventált)? Bár ilyen volt már 2006-ban :)

Kyos 2013.11.17. 17:41:15

senki nem tiltotta ki az ételosztást, vagy úgy magukat a hajléktalanokat a városból. az aluljáróban, meg a Blaha közepén kartonokkal megágyazást, meg az ott fetrengést - na azt igen!

Éhes_ló 2013.11.17. 21:31:52

@dr Smittpálelnökúr: adass be rá valamelyik magadfajta agyamenttel törvényjavaslatot.
Ha megszavazzák, nyertél.
Ha meg nem, jót röhögünk együtt.

Sir Galahad 2013.11.18. 08:11:42

@Kristl: No akkor segítek, hogy hangzik ez kb. értelmesen. "Mi sem örülünk neki, ha emberek élnek az utcán, mert az nem jó senkinek, magának a hajléktalannak sem. És tiszteletben tartjuk az egészséges, tiszta környezetre vágyók érdekeit, hiszen ez is alkotmányos alapjog. Éppen ezért TÁMOGATJUK a rendeletet, de úgy gondoljuk, ez önmagában megoldást nem jelent. Így ezért a támogatásárt cserébe elvárjuk és követeljük, hogy ezzel párhuzamosan az állam és az önkormányzatok gondoskodjanak megfelelő mennyiségű és minőségű hajléktalan szállás létesítéséről."

Örülök, hogy segíthettem.
süti beállítások módosítása