slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Gyorsteszttel indít az Alternatíva

2014. december 07. 02:10 - sztorma(HCJD)

hiv.jpg

A legnagyobb budapesti tűcsere-pont ellehetetlenítése óta a steril eszközökhöz való hozzáférés gyakorlatilag megszűnt. A HIV és Hepatitisz C fertőzések szempontjából a legnagyobb kockázatnak kitett csoportok (az intravénás szerhasználók és a szexmunkások) most semmilyen kapcsolatban nincsenek a szociális és egészségügyi ellátórendszerrel.

2014-ben Magyarországon csak az első hat hónapban annyi ember halt meg AIDS-ben, mint tavaly egész évben. A kiszűrt HIV-fertőzöttek száma pedig mintegy 3000, és a nem kiszűrtek számát is több ezerre becsülik a szakemberek. Az Alternatíva Alapítvány egy ilyen helyzetben kapcsolódik be a védekezésbe.

 „Magyarország jelenleg a HIV járvány szempontjából a legveszélyeztetettebb európai országok közé tartozik. A dizájner szerek betörésével az intravénás szerhasználók a tradicionális szerekről áttértek az új szerekre, amelyeket sokkal intenzívebb használat jellemez, és amelyek sokkal hamarabb, sokkal súlyosabb egészségügyi problémákat okoznak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr296963361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása