slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Két nap babzsákon a jelen és jövő közt

2015. április 12. 04:48 - sztorma(HCJD)

sm_2015.jpg

2015. április 8-9-én hatodik alkalommal rendezték meg az SM 2015 (a régebben Smartmobil néven ismert) konferenciát Budapesten. A névváltoztatást az okos eszközök sokasága - otthon, óra, város, kórház - indokolta igazán. Az érdeklődők mintegy 170 angol és magyar nyelvű előadás, több workshop közül választhattak, megismerkedhettek a nemzetközi és hazai digitális trendekkel a négy részre osztott helyszínen.

A konferencia előadásaihoz egy már kész technológiát felvonultató startup adott segítséget. Az előadókhoz intézett kérdéseket a vállakózó kedvű felhasználók a Duelbox, segítségével juttattatták el. A Rabbit (Wearrabbit) okoskarkötője, ami lényegében egy elektronikus névjegykártya, osztatlan sikert aratott. A karkötő alkalmas lesz majd arra is, hogy a regisztrált felek egymással beszélgetni is tudjanak a jövőben.

Az egészségügyet forradalmasító smart trendeket Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató vázolta fel előadásában. Kiemelte, hogy a technológia már kész, azonban mi még idegenkedünk attól, hogy egy-egy okos eszköz használatával a legfontosabb élettani életfunkciókat (vérnyomás, vércukor, légzés, pulzus) mérjük, vagy akár saját magunkat kezeljük. Ha otthon is megoldható a felmérés, csak indokolt esetben célzottan fordulhatunk az orvoshoz. A tudósítást a konferenciáról......

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr737359596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása