slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Egy még láthatatlan szolgáltatás

2015. szeptember 30. 02:28 - sztorma(HCJD)

eselyegyenlito.jpg

Új magyar fejlesztést mutatott be a sajtó és felhasználók képviselőinek a Chemium Kft., mellyel a látássérültek és más fogyatékossággal élők (mozgássérültek, színtévesztők, epilepsziások) internet használatát szeretné segíteni. Az Esélyegyenlítő. hu honlap szolgáltatásainak és használatának bemutatása helyett a sajtótájékoztató informatikai és érdekképviseleti vitanappá alakult át.

 A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének képviselői kifogásolták, hogy a cég nem vonta be a vaksággal érintett emberek internet használati szokásainak, igényeinek felmérésébe a szövetséget.

„A kifejlesztett rendszer HTML5-re konvertálja, illetve próbálja kódolni az internet tartalmakat, de nem teljes körűen” - közölte Báthory György, a társaság képviselője-, azaz amit a transzkódoló szoftver nem tud átfordítani az.........

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr947867624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása