slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Beton álom

2013. május 19. 14:13 - sztorma(HCJD)

betonkacsa1.jpgVégy egy adag betont, jó pár dolgos kezet, sok ötletet, fantáziát. Ha ezek rendelkezésre állnak keress hozzá egy eldugott helyet, és kezdheted álmaid megvalósítását.

A 3. DEPÓ Betonworkshop egyetemistái mindezekkel rendelkeztek. Akvárium Klub földalatti termében valóságos „mesevilág” jött lére. Heteken keresztül készültek ékszerek, mozaikok, tereptárgyak, állatok és még ki tudja mi minden betonból.

A legsikeresebb, és leglátványosabb program a laikusok számára a „betonkacsa” készítés volt. A gyerkőcöket kísérő felnőttek ugyanolyan lelkesedéssel etették állatkáikat meg betonnal, mint csemetéik. A kacsákon kívül láttam bezsaluzott polipot is. Látni kellett volna az izgatott gyermekarcokat! Vigyázó, óvó kéztartásokat, amivel magukhoz szorították a kiöntött állatokat tartalmazó kis dobozkákat, amiben hazavihették a műveket. Mindezt ingyen. A fizetség a mosoly, az öröm és az együtt alkotás volt. Aki nem kiönthető figurát hozott, az sem maradt kacsa nélkül. A fiatalok készültek. Köszönet érte!

Engem személy szerint az ékszerkészítés hozott lázba. Medálok, brossok, gyűrűk készültek betonból. Bizony betonból! Pár gramm, pár deka beton, sok fantázia és az eredmény, egyedi ékszer, ami hordható!

A leendő építészek, szobrászok és designerek nem öncélú munkát végeztek áprilisban. Nekünk városlakóknak szánták a „csókpadot”, a kopogtatókat és társaikat. Keresse Ön is a közterekre, utcákra kihelyezett betoncsodákat. Ha nem tűnik fel elsőre?  Az alkotók segítenek!  A fiatalok munkáit május 25-én ingyenes, vezetett BUPAP-sétán, vagyis betontúrán mutatják be. A tervek szerint lesz biciklis túra is. Nem kell túrabakancs hozzá. Elég a kíváncsiság, a nyitottság és a csodálkozás, hogy élvezze. Jó szórakozást kívánok Önöknek!   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr255307029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása