slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Kétszer félkész

2014. május 16. 14:54 - sztorma(HCJD)

körtér1.jpg

December után most májusban sikerült másodszor félkész állapotban átadni az újbudai Móricz Zsigmond körteret és a Gombát.

Decemberben nem sokkal mikulás után óriás piros cserepek, koszorúk és egyebek kíséretében a főpolgármester és Újbuda vezetése ünnepélyes keretek közt átadta a nagy semmit. Azaz a rendezetlen teret, az épülgető Gombát nem, csak Móricz Zsigmond szobrát. Szegény „Zsiga bácsi” újra visszatért a kerületbe. Igaz nem a régi helyére, nem egy kis dombra, hanem egy beton kockára. Remélem, nem szédül rajta. Több hónapig nézte éjjel nappal az aluljáró néptelen kijáratát. Még jó, hogy háttal áll a Gombának, nem látja a semmit. Igaz Őt is alig látja valaki. Eltakarják a palánkok és a villamos utas várója.

 Pár nappal ezelőtt újra megjelentek a hivatalos avató emberek. Síppal-dobbal, nádi hegedűvel felavatták a Gombát, ami csak félig kész. Nem baj! A bokrétaünnep elmaradt, most bepótoljuk! Megint választás jön, lássa a nép az eredményt. A Gomba falai állnak, az üveg ablakok mögött munkások szorgoskodnak. Átjárható lett, mondták az avatók. Igen átjárható, ha nem autók állnak a díszkút körül, és munkások a létrán. Igaz tábla nincs, hogy munkaterület, aki bátor bemerészkedik. Megcsodálja a semmit, majd odébb áll csalódva.

Nem tudom, hogy mennyibe került nekünk újbudaiaknak ez a kétszeri félkész avatás. Biztos volt fogadás, kézfogás és egyebek a kiválasztottaknak. Ők biztos megérdemelték. Mi újbudai lakosok nem érdemeltük meg az egyszeri, ünnepélyes avatást és használatbavételt. Talán, amikor végre ténylegesen kész lesz a tér és a Gomba – igaz az emblematikus neon felirat nélkül - mi is örülhetünk. Csak nehogy újra jöjjenek harmadszor is az avató emberek!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr496173116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása