slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Bocsánat, hogyha kérdem…Mi is történt a testületi ülésen?

2015. március 15. 19:23 - sztorma(HCJD)

wittinghof.jpg

Aki kérdez: Demokrata.info, aki válaszol: Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere, akit  Fidesz budaörsi szervezete azzal vádol, hogy tagadja a kommunizmus bűneit és kijelentette, hogy nem volt kommunizmus Magyarországon. A testi ülésen történtekről, az útdíj bevezetéséről és a vasárnapi boltbezárásokról kérdezi Őt a Demokrata.info.

 

DI: Lassan országos üggyé válik a február végi testületi ülés. Bocsánat, hogyha kérdem, mi is történt ezen az ülésen?

Wittinghoff Tamás: A Fidesz egy testületi ülésen azt kezdeményezte, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából egyperces néma tiszteletadással adózzon a képviselő-testület. A kialakult gyakorlat szerint az ünnepi megemlékezéseket és a testületi ülések munkáját különválasztva kezeljük. Természetesen, ha olyan személy távozott közülünk, aki a város közéletében meghatározó szerepet töltött be, akkor testületi ülésen is megemlékezünk róla, de akkor is előre egyeztetünk. Most nem ez történt. Kialakult egy vita, melyet követően a Fidesz Budaörsi Szervezete azt állította, hogy tagadom a "kommunizmus bűneit", s magát a történelmi tényeket, a „kommunizmust” is. Ez ócska kiforgatása szavaimnak és hazugság is egyben!

Maga a kommunizmus szó a köznyelvben valóban nincs pontosan a helyén. A kádári és az előző elnyomó rendszerek áldozatai nem a kommunizmus áldozatai.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr167273001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása