slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Élmény és csalódás

2013. március 26. 20:27 - sztorma(HCJD)

104_1957.jpgA Negyed6-Negyed7 fesztivál keretében első alkalommal rendezte meg a BUPAP Fűszeres Eszter gasztroblogger,  Merker Dávid szociológus vezetésével a „Kóser Budapest” elnevezésű városi sétáját.

Gasztro túrát vártam némi szociológiai fűszerezéssel. Történelmi kaleideszkópot, irodalmat, sok új ismeretet és MIKVÉT kaptam helyette, – igen így csupa nagybetűvel az élményért – köszönöm.

Keresztényként volt ismeretem a zsidó vallásról és a vallási előírásokról. A kóser szó gyermekkoromból ismerősen hangzott, igaz teljesen más jelentéssel. A jót jelentette annak idején, na meg nagyanyám maceszos tejeskávés reggelijeit. De sokat ettük ezt gyermekkoromban. Később már a fővárosba költözve, csodálkozva néztem a Visegrádi utcában lévő kóser hentes kirakatát. Ennyi nosztalgia után térjünk vissza csak a mába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr725174394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása