slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Konferencia az egyre növekvő antiszemitizmusról

2014. április 28. 07:58 - sztorma(HCJD)

antiszemitizmus.jpg

Az Élet Menete Alapítvány szervezésében vasárnap délelőtt "Az Európában és Magyarországon növekvő antiszemitizmusról", valamint a holokauszt történetéről tartottak nemzetközi konferenciát.                                

Irwin Cotler volt kanadai igazságügy-miniszter nyitó beszédében kiemelte „Aggodalomra ad okot a 73%-es rejtett antiszemitizmus és a fejlett demokráciákban tapasztalható erősödő új antiszemitista törekvések. Ezek a megnyilvánulások zsidómentessé akarják tenni a világot”. A kanadai politikus rámutatott arra, hogy ezeknek, az eszméknek a terjesztésében nagy szerepe van az internetnek is. Külön kiemelte azt a felmérést, melyet az unió nyolc országában végeztek el és a megkérdezettek 26 %-a szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt 12 évben Európában. Az antiszemita atrocitások elszenvedőinek 64 %-a nem beszél senkinek az őt ért bántalmazásokról.

Konsztantinosz Karagunisz görög igazságügyminiszter-helyettes kiemelte, hogy

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr966093891

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.04.28. 11:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hal1fan 2014.04.28. 08:50:29

Hogy Európában, vagy világszerte nő-e az antiszemitizmus, arról mi itthon csak hírekkel rendelkezünk. Állítólag nő. Nem érdemes vitába szállni ilyesmivel, inkább csak megjegyzem: vagy nő, vagy nem. Számomra az a mérvadó -nem pedig érdekesség (előjel nélkül)- hogy vannak-e ezzel kapcsolatos személyes tapasztalataim. Mert ha vannak, akkor ezt szűkebb hazámban érzem, igen: nem tetszik. Talán nem is tűrném. De nincsenek. Az, hogy futballmeccseken mit skandál néhány tucat eszement néha, -az viszont ennek a megítéléséhez nem elég.

Ha valami bosszant "faji" kérdésekben, az a véget érni nem akaró kárpótlások főnix-madár szerű újra éledése. Nemzedékek születtek a holokauszt óta. Fizetnek, fizetünk olyan bűnökért, amelyek elkövetésekor nem is éltünk. Naná, hogy nincs semmiféle felelősségünk a történtekért. De bűntudatunk már van... Jóllehet nem akartunk szert tenni rá. Ez vajon kinek jó?

Nem estünk át -errefelé szokásos módon- a ló túlsó oldalára?

És igen, nem kerülhető el a hasonló bejegyzéseknél a zárótétel sem: ami ezt a témakört illeti, a hallgatag(?) többségnek vélhetően a könyökén jön már ki ez a témakör. Egyszerűen csak elegem van már belőle nekem is.

DFK 2014.04.29. 13:31:04

Mindig leaz antiszemitizmus. Ha mégsem lesz, akkor is, mert majd rejtett lesz, meg kódolt; mert különben mi lesz az antiszemitizmus üzlettel.

archer2.0 2014.04.29. 18:50:37

Mit mondtak híres emberek, a zsidókról?
/Google/

Az antiszemitimus elleni harcot,
a szemitimus felszámolásával kell kezdeni!
/archer/

Ellensúly 2014.05.02. 17:20:55

Az évszázada meglévő, igen gyakran fizikai erőszakkal járó magyarellenességről miért nincs sosem konferencia?

Jozsef Andras Kiss 2014.05.04. 08:36:04

Naná hogy növekszik a világon az antiszemét-izmus .Igen de nem a fehér ember ,hanem a muszlim vallásúak akik üldözik őket !Palesztina miatt és amit a világban elkövetnek a muszlimok ellen a zsidóknak tulajdonítják !Hiába amerikai ( aki mellesleg dél amerikai fickó, csak zöldkártyáért harcol ) Afganisztánban meg Irakban .De amúgy milyen pozitív dolgot tesznek a zsidók ,például Magyarországon hogy megszeressék őket ?Az örökös trükkök pénzszerzéshez ,egy idő után nagyon unalmassá vállnak.Mellé nem integrálodnak masszív zárt közösséget építenek ,megtartva szokásaikat vallásukat és kegyetlen összetartásukat fajtársaikkal ahova nem ereszt be mást .Ha bezárkóznak ezzel csak fokozzák a csendes ellenállást irányukba.Pláne ha már nem is titkolják hátsó szándékaikat .Köves Slomo , Tel-Avivban, KONKVISZTÁDORNAK nevezteti magát .Internet, igen ez sokat tesz ellenük ,mivel az emberek kis része ért jiddisül ám a forditó programok lefordítják és a youtube is bemutatja gaztetteiket Palesztinában .
süti beállítások módosítása