slapajblog

Gyülölöm a hazugságot. Vallom, hogy az őszinteség - még ha fáj is - az egyetlen járható út.

Nem olvastuk, de beszéltünk róla

2015. április 23. 08:41 - sztorma(HCJD)

republikon.jpg

Michel Houellebecq megírta, Tótfalusi Ágnes lefordította, a Magvető Kiadó kiadta, a Republikon Intézet a kiadóval konferenciát rendezett róla. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői és a közönség nem olvasta, de beszélt a könyvről. Akár találós kérdés is lehetne, de nem az, hanem egy 2022-ben, Franciaországban játszódó fikciós regény a „Behódolás”bemutatója kapcsán telt meg a rendezvénynek helyt adó Mozsár kávézó emeleti terme.

Miről is szól a Behódolás (Soumission)? Franciaországot – 2022-ben - egy muszlim elnök vezeti, aki a szocialisták, és a centralisták segítségével jut hatalomra. A főhős azon gondolkozik, hogy áttér az iszlámra, csak azért, hogy megtarthassa tanári pozícióját az új rezsim által Paris-Sorbonne Iszlám Egyetem névre átkeresztelt munkahelyén. Röviden ennyi a történet. E köré szerveződött a már említett konferencia, ........

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://slapaj.blog.hu/api/trackback/id/tr387390986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása